Ξεκινά η υλοποίηση έργων και πολιτικών για αναζωογόνηση της περιοχής Τροόδους

Ξεκινά η υλοποίηση έργων και πολιτικών για αναζωογόνηση της περιοχής Τροόδους

"Πρόκειται για μια σφαιρική, συνολική στρατηγική, η οποία θα αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, αλλά θα αποτελέσει και το πρότυπο για την ανάπτυξη όλων των υπολοίπων ορεινών περιοχών της Κύπρου"

Με στόχο την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής του Τροόδους, το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε σήμερα την Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, σύμφωνα με την εισήγηση του  Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Γιαννάκη Παπαδούρη, η οποία εκπονήθηκε σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς εμπειρογνώμονες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, πως σήμερα αποφασίστηκαν μια σειρά από έργα και πολιτικές από αρμόδια Υπουργεία, και ξεκινά η υλοποίησή τους. Με αυτό τον τρόπο ξεκινά και η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για το Τρόοδος, η οποία, εκτός των όσων υλοποιούνται φέτος και το 2020, αναπτύσσεται και καλύπτει ολόκληρη τη δεκαετία μέχρι το 2030, πρόσθεσε.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

"Πρόκειται για μια σφαιρική, συνολική στρατηγική, η οποία θα αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, αλλά θα αποτελέσει και το πρότυπο για την ανάπτυξη όλων των υπολοίπων ορεινών περιοχών της Κύπρου", είπε ο κ. Προδρόμου.
 
Ανέφερε πως λεπτομέρειες για τα έργα και τις αποφάσεις πολιτικής που υιοθετήθηκαν σήμερα, προκειμένου να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ορεινής Κύπρου, θα κοινοποιηθούν μέσα από μια δημοσιογραφική διάσκεψη που θα δώσουν από κοινού οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Ερωτηθείς πότε αρχίζει η υλοποίηση των έργων, ο κ. Προδρόμου είπε πως αυτό θα γίνει από τη φετινή χρονιά. Έχουν ληφθεί αποφάσεις για έργα και πολιτικές οι οποίες τίθενται σε εφαρμογή φέτος αλλά είναι και προϋπολογισμένα για το 2020. Η στρατηγική αφορά πάρα πολλά έργα, πάρα πολλές πολιτικές, οι οποίες θα εξετάζονται, προκειμένου να υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου αφού η Εθνική Στρατηγική καλύπτει τον ορίζοντα μέχρι το 2030, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥ[Ε

Πρόσθεσε πως ο κατάλογος των έργων, το κόστος, άλλες λεπτομέρειες θα δοθούν σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που θα γίνει ενδεχομένως, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές από κοινού από τους Υπουργούς οι οποίοι, ο κάθε ένας στον τομέα του, ξεκίνησαν να εφαρμόζουν και να υλοποιούν την Εθνική Στρατηγική.