Ψηφίστηκε η νομοθεσία για κατάργηση του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης

Ψηφίστηκε η νομοθεσία για κατάργηση του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης

Με ταυτόχρονη μείωση εισφορών 10%

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τη δέσμη των νομοθετημάτων για τη δημιουργία ταμείου για διαχείριση κινδύνων και αντιστάθμιση ζημιών στη γεωργική παραγωγή, που ουσιαστικά καταργεί τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης.
 
Η Ολομέλεια προηγουμένως υπερψήφισε τροπολογία του ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ για μείωση των εισφορών των γεωργών στο ταμείο κατά  10%. Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς διευκρίνισε πως το ποσό που θα απωλεσθεί με τη μείωση των εισφορών των αγροτών θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Υπ.Γεωργίας χαιρετίζει την ψήφιση της μεταρρύθμισης της γεωργικής ασφάλισης

Τροπολογία του ΔΗΣΥ για ενημέρωση των αγροτών αναφορικά με τις ζημιές επίσης υπερψηφίστηκε.
 
Τροπολογία του ΑΚΕΛ για μείωση των εισφορών κατά 20% απορρίφθηκε με 17 ψήφους υπέρ, 25 εναντίον.
 
Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε σε νόμο ομόφωνα, η μεταβίβαση  των  αρμοδιοτήτων  του  Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης και μεταφορά του προσωπικού του  οργανισμού  στο  Τμήμα  Γεωργίας  και  παράλληλα δημιουργία  ταμείου  για  διαχείριση  κινδύνων  και αντιστάθμιση ζημιών στη γεωργική παραγωγή.
 
Επίσης  ψηφίστηκε με 45 ψήφους υπέρ και 2 εναντίον μεταβίβαση των  αρμοδιοτήτων  του  Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης και μεταφορά του προσωπικού του  οργανισμού  στο  Τμήμα  Γεωργίας  και  παράλληλα δημιουργία  ταμείου  για  διαχείριση  κινδύνων  και αντιστάθμιση ζημιών στη γεωργική παραγωγή.
 
Ομόφωνα ψηφίστηκε σε νόμο και νομοσχέδιο που επιφέρει  την απαιτούμενη τροποποίηση στον νόμο για τη γεωργική ασφάλιση.

Πηγή: ΚΥΠΕ