Στην τελευταία της κατοικία η μικρή Σιέρα - «Αντίο Σιέρα, αντίο άγγελε μας»

Στην τελευταία της κατοικία η μικρή Σιέρα - «Αντίο Σιέρα, αντίο άγγελε μας»

Άγγελος στις πύλες του παραδείσου η αδικοχαμένη μικρή Σιέρα

Με τις αγκάλες ορθάνοιχτες, άγγελος περιμένει πλέον στις πύλες του παραδείσου την 6χρονη Sierra Graze Seucaliuc, που δολοφονήθηκε από τον καταδικασθέντα κατά συρροή δολοφόνο, Νίκο Μεταξά.
 
Το απόγευμα τελέστηκε στο Επισκοπειό η εξόδιος ακολουθία για τη Σιέρα, και το άψυχο κορμάκι της θα μεταφερθεί, μετά από επιθυμία του πατέρα της, στη Ρουμανία, όπου θα ταφεί.
 
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των εν Ρωσία διαλαμψάντων Αγίων Επισκοπειού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα το ύστατο χαίρε στην 6χρονη Sierra Graze

Λευκά άνθη τοποθετήθηκαν στο λευκό φέρετρο, το όποιο μετέφεραν οι άνδρες που διενέργησαν τις έρευνες και εντόπισαν τα θύματα του Μεταξά προς και από τον ναό. Παρών και ο δύτης που βρήκε το σωματάκι στη λίμνη Μεμί.
 
Δεν πρέπουν λόγια σε αυτές τις στιγμές, είπε όταν ρωτήθηκε από το ΚΥΠΕ πως νιώθει.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας στον λιτό επικήδειο που εκφώνησε και επαναλήφθηκε στα ρουμάνικα και στα αγγλικά είπε ότι Ελληνοκύπριοι, Ρουμάνοι, Φιλιππινέζοι και όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου, αλλά και άνθρωποι από όλο τον κόσμο ενώνουμε τις προσευχές μας για την ανάπαυση των ψυχών της εξάχρονης και της μητέρας της και αναπέμπουμε δεήσεις προς τον Ιησού να απαλύνει τον πόνο του πατέρων και των συγγενών τους.
 
Ο Ταμασού και Ορεινής προέτρεψε όπως ο απροσδόκητος χαμός τους γίνει αιτία προβληματισμού ώστε να ξαναβρούμε τη χαμένη ανθρωπιά μας και η πρόωρη τραγική αναχώρησή τους από τον κόσμο που παραπαίει, καταστεί η έναρξη μιας συλλογικής προσπάθειας να τον αλλάξουμε προς το καλύτερο.
 
«Ας γίνει η βίαιη αναχώρησή τους από τα εγκόσμια ακόμη μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τις αξίες της οικογένειας και της ανθρώπινης ζωής, επανακαθορίζοντας τις αρετές αυτές ως κέντρο του νου και της καρδιάς μας», συνέχισε ο Μητροπολίτης Ταμασού.
 
«Αντίο Σιέρα, αντίο άγγελε μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Αιωνία σου η μνήμη», συμπλήρωσε.
 
Καρτούλα που μοιράστηκε στη μνήμη της έγραφε τα ακόλουθα: «Γύρισα σπίτι να ζω με τον Θεό και μια μέρα σύντομα, θα στέκομαι στις πύλες του παραδείσου, με τις αγκάλες ορθάνοιχτες να σας καλωσορίσω σπίτι, όπου θα είμαστε ξανά μαζί» (I have gone home to live with God, and one day soon I’ ll be standing at Heaven’s gates, my arms opened wide to welcome you home, where we will be together again).
 
Στην τελετή παρέστη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. που κατέθεσε στεφάνι, η Βουλευτής Σκεύη Κούτρα – Κουκουμά που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής  και το ΑΚΕΛ και κατάθεσε εκ μέρους τους, καθώς και εκπρόσωπος του Κινήματος Οικολόγων.
 
Παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Γιαννάκης Χαραλάμπους και η  Γενική Πρόξενος των Φιλιππινών στην Κύπρο με έδρα την Αθήνα.
 
Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Οργανώσεων Φιλιππινέζων στην Κύπρο Ester Beatty δηλώνοντας ότι η κοινότητα βιώνει δύσκολες στιγμές ευχαρίστησε τις αρχές για τη διεξαγωγή των ερευνών προς εντοπισμό των θυμάτων.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Η 6χρονη κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη, όπως και τα υπόλοιπα θύματα του Μεταξά, ένα και πλέον χρόνο μετά τη δολοφονία της.
 
Η  Sierra όπως και η μητέρα της Μαρί Ρόουζ, δολοφονήθηκαν στις 4 Μαϊου 2018 από τον Νίκο Μεταξά. Η ταφή της Μαρί Ρόουζ ακόμα να διευθετηθεί.

Η Μαρί Ρόουζ ήταν το πρώτο θύμα του Μεταξά, που εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο Μιτσερό.
 
Η 6χρονη είναι το τελευταίο θύμα του Μεταξά που εντοπίστηκε. Αυτό κατέστη δυνατό στις 12 Ιουνίου 2019 στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. Η σορός της βρέθηκε τυλιγμένη σε σεντόνι.

Η σορός της Μαρί Ρόουζ εντοπίστηκε από ξένους περιηγητές στο μεταλλείο Μιτσερού το απόγευμα της 14ης Απριλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ