Κύπρος: Πέραν των 1400 υποψηφίων δίνουν μάχη για να γίνουν αστυνομικοί ή πυροσβέστες

Κύπρος: Πέραν των 1400 υποψηφίων δίνουν μάχη για να γίνουν αστυνομικοί ή πυροσβέστες

Εξετάσεις για πέραν των 1400 υποψηφίων - Όλες οι πληροφορίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ικανοποίηση επικρατεί στην Αστυνομία για την προσέλευση 266 υποψηφίων που παρακάθησαν το περασμένο Σάββατο σε εξετάσεις για την πρόσληψή τους ως special. Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις γραπτές εξετάσεις για πρόσληψη στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Διαβάστε επίσης: «Χτυποκάρδια στα θρανία»: 266 υποψήφιοι μάχονται για 30 θέσεις ειδικών αστυνομικών

Οι υποψήφιοι θα έχουν το χρόνο τους αφού οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 07 Σεπτεμβρίου, άρα η περίοδος Ιουλίου - Αυγούστου μαζί με τις διακοπές θα περιλαμβάνει και … διάβασμα.

Συνολικά, θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις πέραν των 1400 υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις 200 θέσεις αστυνομικών και 56 πυροσβεστών (με τα δεδομένα χωρίς την αυτονόμηση).

Οι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στα μαθήματα των Μαθηματικών, Ελληνικών, Αγγλικών και Γενικών Γνώσεων. Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος που συμμετέχει στην εξέταση και εξετάζεται και στα τέσσερα μαθήματα, συγκεντρώνοντας τουλάχιστο 50% της βαθμολογίας για κάθε μάθημα και γενική βαθμολογία, από το μέσο όρο και των τεσσάρων μαθημάτων, τουλάχιστο 40%.

image

Οι κενές θέσεις αφορούν ανώτερους αξιωματικούς, αξιωματικούς, λοχίες, αστυφύλακες, τακτικούς ειδικούς αστυφύλακες, ειδικούς αστυφύλακες και εξειδικευμένα μέλη.

Σημειώνεται ότι η προκήρυξη των θέσεων αφορά την πρόσληψη εξειδικευμένων μελών ώστε να καλυφθούν ανάγκες σε διάφορα Τμήματα (Τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, πιλότοι για την Αεροπορική πτέρυγα, πλοίαρχοι για τη Ναυτική Αστυνομία).