Έρευνα για φόνους γυναικών: Τελευταίο «βλέπουν» τον τέως Αρχηγό οι ανακριτές

Έρευνα για φόνους γυναικών: Τελευταίο «βλέπουν» τον τέως Αρχηγό οι ανακριτές

Βομβαρδισμός πληροφοριών αλλά...

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στο κρισιμότερό τους σημείο μπαίνουν οι έρευνες της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας εν μέσω «καύσωνα» για την υπόθεση Ορέστη. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια στις 24 Ιουνίου 2019. 
 
 
Με βάση το χρονοδιάγραμμα, οι ανακρίσεις των τριών ποινικών ανακριτών Άθου Κανναουρίδη, Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδα Χατζηπέτρου θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός Αυγούστου. Ανάμεσα στους τελευταίους που θα καταθέσουν θα είναι ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ο οποίος παύθηκε την 7η Μαϊου 2019 από τον Πρόεδρο Ανααστασιάδη.
 
«Βομβαρδισμός» πληροφοριών
 
Αναφορικά με την έρευνα, ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης ανέφερε στο Νewsbomb ότι «καθημερινώς προκύπτουν πληροφορίες που οφείλουμε να τις εξετάσουμε αλλά αποτελεί εμπόδιο η καλοκαιρινή περίοδος και οι άδειες. Η ροή των πληροφοριών είναι μεγαλύτερη εβδομάδα με την εβδομάδα».
 
doc.20160504 .1315707 .arhi copy
 
Ο παραιτηθείς Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ο οποίος ζήτησε την έρευνα από την Αρχή Διερεύνησης έδωσε ήδη κατάθεση στους ανακριτές.
 
Η έρευνα ζητήθηκε από τον παραιτηθέντα Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου μετά τους επτά φόνων του καθ’ομολογία κατά συρροήν δολοφόνου πέντε γυναικών και δυο ανήλικων κοριτσιών. Ο Υπουργός ζήτησε από την Επιτροπή σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει την έρευνά της. Παράλληλα, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες, αλλά και να διαπιστωθούν λάθη ή παραλείψεις από τους αστυνομικούς που διενήργησαν τις έρευνες.
 
ImageHandler copy
 
Με την έναρξη της εργασίας των ποινικών ανακριτών διακόπηκαν οι δυο Διοικητικές έρευνες της Αστυνομίας που διατάχθηκαν από τον παυθέντα Αρχηγό Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Σημειώνεται ότι την ευθυνη της μιας εκ των δυο ερευνών είχε ο Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης Δημήτρης Δημητρίου.