Αισθητική και ναυτιλιακά στις Τεχνικές Σχολές - Όλες οι πληροφορίες

Αισθητική και ναυτιλιακά στις Τεχνικές Σχολές - Όλες οι πληροφορίες

Νέοι Κλάδοι/Ειδικότητες στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση από τη νέα σχολική χρονιά

Την έναρξη λειτουργίας νέων Κλάδων/Ειδικοτήτων Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από τη νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μετά από σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με ημερομηνία 5 Ιουνίου 2019.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο νέος Κλάδος «Ναυτιλιακά Επαγγέλματα» θα λειτουργήσει στην Α΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού.

Διαβάστε επίσης:  Αρχίζουν οι αιτήσεις για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας - Όλες οι πληροφορίες

Στο πλαίσιο λειτουργίας του νέου αυτού Κλάδου Σπουδών, θα προσφερθούν οι ακόλουθες ειδικότητες Θεωρητικής Κατεύθυνσης, τα αναλυτικά προγράμματα των οποίων έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας: Ναυτικοί, Μηχανικοί Πλοίων.
 
Ο Κλάδος «Ναυτιλιακά Επαγγέλματα» εντάσσεται στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας, η ανάπτυξη του οποίου αποτελεί μία από τις προτεραιότητες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προσφέρει τη δυνατότητα στους απόφοιτους για συνέχιση των σπουδών τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, και ένταξη σε επαγγέλματα τα οποία έχει ανάγκη η αγορά εργασίας της Κύπρου, με εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Επιπρόσθετα, με τον νέο Κλάδο Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, τον Σεπτέμβρη του 2019 θα λειτουργήσει η νέα ειδικότητα Θεωρητικής Κατεύθυνσης «Αισθητική» στην Α΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας.
 
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας θα μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως Βοηθοί Αισθητικοί, ή να ακολουθήσουν περαιτέρω σπουδές σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
 
Οι Κλάδοι/Ειδικότητες της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μέσα από την παροχή των κατάλληλων γνώσεων και δεξιοτήτων που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας, εφοδιάζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες με τα απαραίτητα προσόντα για να εργοδοτηθούν σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας που παρατηρείται στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ