Προειδοποίηση για καταστροφικό σεισμό πέραν των 6 ρίχτερ στην Ελλάδα - Θα επηρεάσει την Κύπρο;

Προειδοποίηση για καταστροφικό σεισμό πέραν των 6 ρίχτερ στην Ελλάδα - Θα επηρεάσει την Κύπρο;

Τι αναφέρει ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης στο Newsbomb

Άντρη Θρασυβούλου

Τη στιγμή που ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας με αφορμή τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Αττική δηλώνει σε ελλαδικά ΜΜΕ ότι το ρήγμα των Αλκυονίδων μπορεί να «γεννήσει» έναν μεγάλο, καταστροφικό σεισμό ακόμα και πάνω από 6 Ρίχτερ, ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης στην Κύπρο, Δρ Κώστας Κωνσταντίνου, απαντά στο ερώτημα εάν αυτό επηρεάζει το νησί μας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως ανέφερε στο Newsbomb, ο κ. Κωνσταντίνου δεν επηρεάζει την Κύπρο καθώς «η απόσταση που βρίσκεται το ρήγμα σε σχέση με το νησί μας και τα μεγέθη που μπορεί να δώσουν δεν τίθεται θέμα να προκαλέσουν επηρεασμό του χώρο στον οποίο βρισκόμαστε εμείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελλάδα: Προειδοποίηση για καταστροφικό σεισμό πέραν των 6 ρίχτερ

«Οι σεισμοί δεν είναι προβλέψιμοι. Μπορεί να γίνει και αύριο ή σε 50 χρόνια. Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξει πρόγνωση σεισμού που να περιλαμβάνει πρόγνωση του χρόνου που θα γίνει, του μεγέθους και του χώρου», είπε χαρακτηριστικά. 

Το σημαντικό είναι να ξέρουμε τι σεισμό μπορεί να δώσει μια περιοχή ώστε οι υποδομές που δημιουργούνται να είναι τέτοιες που να μπορούν ν' αντέξουν σε τέτοιους σεισμούς, σημείωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.