Α. Μιχαηλίδης: «Ο ΚΟΑ θα κάνει έρευνα για την κάρτα φιλάθλου»

Α. Μιχαηλίδης: «Ο ΚΟΑ θα κάνει έρευνα για την κάρτα φιλάθλου»

Αποκαλυπτικός για πολλά θέματα

O αθλητισμός και κυρίως ο αθλητής, βρίσκεται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και στόχος του είναι να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, το οποίο θα πάρει τον αθλητισμό ένα βήμα πιο μπροστά, είπε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).
 
 
 
Σημείωσε, παράλληλα, ότι  έχουν συζητήσει και με την ΚΟΕ, με την οποία επίκειται μια νέα συνάντηση πολύ σύντομα, αλλά και την ΚΟΕΑΣ, ούτως ώστε να δώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα κίνητρα στους αθλητές για να προετοιμαστούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό για διάκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκυο το 2020.
 
Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του επισημαίνει την απουσία Υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η Κάρτα Φιλάθλου είναι νομοθεσία που ψήφισε η κυπριακή Βουλή και ο ΚΟΑ εφαρμόζει αυτό τον νόμο.
 
 Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Σε ερώτηση για τα Δελτία Υγείας των αθλητών, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι στο θέμα αυτό έχουν κάνει μια πάρα πολύ στοχευμένη και προσεχτική δουλειά.
 
Κάρτα φιλάθλου
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου, ο κ. Μιχαηλίδης ξεκαθάρισε ότι η Κάρτα είναι νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή και ο ΚΟΑ εφαρμόζει αυτό τον νόμο.
 
«Αρχικά, ο νόμος θα εφαρμοζόταν από την ΚΟΠ και τα Σωματεία. Αρνήθηκαν να το κάνουν και έτσι ο κλήρος έπεσε στον ΚΟΑ.
 
Όπως είπε, η Κάρτα δούλεψε για μια ποδοσφαιρική σεζόν.
 
«Όποιος λέει ότι μόνο κακά έφερε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, λέει ψέματα. Όποιος λέει ότι μόνο καλά έφερε, επίσης, λέει ψέματα. Δεν είναι άσπρο και μαύρο. Επηρέασε την προσέλευση του κόσμου; Ναι την επηρέασε. Υπάρχει αριθμός φιλάθλων που δεν πάει στα γήπεδα λόγω της κάρτας και αν θα λέμε, όχι δεν επηρέασε, νομίζω το λέμε για εσωτερική κατανάλωση. Έχει επηρεάσει. Αλλά δεν είναι το μόνο που επηρεάζει τον κόσμο από τα γήπεδα», σημείωσε.
 
Όπως είπε, έχουν γίνει έρευνες και ο ΚΟΑ θα κάνει μια νέα επιστημονική έρευνα, τώρα που ξεκαθάρισε το θέμα.
 
 
Από την άλλη , συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, η κάρτα έγινε αιτία να μην υπάρξει το παραμικρό περιστατικό βίας στα γήπεδα.
 
«Πολύ λένε ότι αφού δεν υπάρχει κόσμος, δεν υπάρχει βία. Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτή τη θέση. Όμως, ένα θετικό για παράδειγμα ότι εγώ πήρα τον εγγονό μου στο γήπεδο, δεν τον έπαιρνα προηγουμένως, ανησυχούσα πολύ, τώρα τον παίρνω και φεύγουμε με ασφάλεια. Γλίτωσαν πολλά πρόστιμα οι ομάδες. Υπάρχει μια τάξη, η οποία δεν υπήρχε προηγουμένως. Όμως, εμείς που ασχολούμαστε με το αντικείμενο και τον αθλητισμό γενικότερα, έχουμε υποχρέωση να βελτιώσουμε όλους τους τομείς που έθιξα προηγουμένως και άλλους τόσους, για να φέρουμε τον κόσμο πίσω στα γήπεδα», είπε.
 
Όταν ανοίξει η Βουλή, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα και υπογράμμισε ότι ο ΚΟΑ είναι το όργανο που θα εφαρμόσει την οποιαδήποτε απόφαση.   
 
 
 
Αναφορικά με το γήπεδο της Λεμεσού, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι όταν τελειώσουν με τις αλλαγές που γίνονται, θα ενημερώσουν και τον κόσμο.