Προ των πυλών η νέα σχολική χρονιά - Αναβρασμός στο Υπ. Παιδείας (Πληροφορίες)

Προ των πυλών η νέα σχολική χρονιά - Αναβρασμός στο Υπ. Παιδείας (Πληροφορίες)

Δηλώσεις από την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια στο Newsbomb

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Βρισκόμαστε πλέον προ των πυλών της νέας σχολικής χρονιάς.  Στις 02 Σεπτεμβρίου 2019 οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα σχολεία, ενώ μια εβδομάδα αργότερα στις 09 Σεπτεμβρίου οι μαθητές δημοτικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές μέσης εκπαίδευσης, αλλά και οι τεχνικές σχολές θα βρεθούν στα θρανία στις 06 Σεπτεμβρίου 2019. Το Newsbomb επιχειρεί σήμερα να προβεί σε μια πρώτη αποτίμηση των διεργασιών που γίνονται ένα ακριβώς μήνα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. 
Στα Δημοτικά θα φοιτήσουν 52.479 μαθητές. Στα νηπιαγωγεία 11.584 και στα ειδικά σχολεία 428. Στη Μέση Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στα Λύκεια θα φοιτήσουν 16.987 μαθητές και στα Γυμνάσια 22.769 μαθητές. Ο αριθμός των μαθητών στις τεχνικές σχολές αυτή τη στιγμή είναι 4.239.
 
 
Αναβρασμός
 
Πραγματικά, αναβρασμός επικρατεί στο Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, αλλά και των συναρμόδιων υπηρεσιών. Από το τέλος Ιουνίου ξεκίνησε μια πορεία με στόχο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα πάντα να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.  Άμεση προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση των περιφράξεων σε όλα τα σχολεία για να εκπονηθεί το σχέδιο ασφάλειας και υγείας. Παράλληλα, οι τεχνικές υπηρεσίες προχωρούν συντονισμένα σε αναβαθμίσεις όλων των σχολικών μονάδων ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να έχουν μια άνετη σχολική χρονιά.
 
 
Πάει πρίμα η στελέχωση
 
Απόλυτα ικανοποίηση επικρατεί στο Υπουργείο για το γεγονός ότι η στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικούς πάει ρολόι. Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου οι τοποθετήσεις θα ολοκληρωθούν και τα μεγάλα κενά θα καλυφθούν. 
 
ΣΧΟΛΕΙΑ
 
 
 
Όλα καλά και με τα βιβλία
 
Η φετινή σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει και με την έγκαιρη παράδοση των σχολικών βιβλίων. Ήδη, το 80% των σχολικών βιβλίων έφθασαν από την Ελλάδα και είναι στις αποθήκες, ενώ αναμένεται εγκαίρως να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα που αντιστοιχούν στο 20%.
 
Σε μια πρώτη εκτίμηση, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου εξέφρασε την αισιοδοξία της στο Newsbomb ότι με τα υφιστάμενα δεδομένα, η έναρξη της φετινής χρονιάς θα είναι ιδανική. ΄Οπως είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται στο φουλ ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά αφού «σε αντίθεση με άλλα Υπουργεία, στο δικό μας οι διαδικασίες αυτό τον μήνα κορυφώνονται». Η κα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι οι διαδικασίες προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που τέθηκε,ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες θα εντατικοποιήσουν τους ρυθμούς αυτό το διάστημα.  Η αναπληρώτρια γεν. Διευθύντρια του Υπουργείου τόνισε ότι δεν θα λειτουργήσουν νέα σχολεία την περίοδο 2019-2020, αλλά θα ολοκληρωθούν οι περιφράξεις σε όλα.