Κενές θέσεις ΣΥΟΠ - Σε κινητοποίηση το Υπουργείο Άμυνας

Κενές θέσεις ΣΥΟΠ - Σε κινητοποίηση το Υπουργείο Άμυνας

Προτεραιότητα η κάλυψή τους - Δηλώσεις Σ. Αγγελίδη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Kαλοκαιριάτικα στήνεται το μοντέλο των ΣΥΟΠ. Σε πρώτο στάδιο πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες ώστε το σύστημα των Συμβασιούχων Οπλιτών να λειτουργήσει με βάση τις προϋποθέσεις που τέθηκαν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 95 κενές θέσεις οι οποίες θα πληρωθούν το συντομότερο δυνατό.
 
 
Ήδη, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης την Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019 υπέγραψε τη διαδικασία πρόσληψης των 95 νέων συμβασιούχων ώστε να πιάσουν δουλειά το συντομότερο.
 
Σημειώνεται ότι με βάση τη  νομοθεσία, όλοι οι Συμβασιούχοι Οπλίτες είναι σταθερά 3000.  Τους μήνες που προηγήθηκαν υπήρξαν αποχωρήσεις με αποτέλεσμα να απαιτείται η πρόσληψη νέων οπλιτών σε αντίστοιχο όμως αριθμό αυτών που αποχώρησαν (σύνολο 95). Όπως εξήγησε ο Υπουργός στο «Newsbomb» η επιλογή θα γίνει μέσα από τον υφιστάμενο κατάλογο και δεν θα προκύψει νέα προκήρυξη.
 
 
Εξάλλου,  ο Υπουργός με τους επιτελείς του, στην προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμού εξετάζει μεταξύ άλλων: Την παροχή κινήτρων στους ΣΥΟΠ. Ταυτόχρονα, εξετάζονται και διάφορα άλλα μέτρα. Ήδη, πρόσφατα δόθηκε αριθμός απαλλαγών για κάποιες υπηρεσίες και τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο μείωσης υπηρεσιών.
 
 
Ο αρμόδιος Υπουργός μιλώντας στο Newsbomb ανέφερε ότι τα μέτρα λαμβάνονται προς το σκοπό της αποτροπής φυγής των ΣΥΟΠ, αλλά το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μείωση στο φαινόμενο.