Τρέχουν να προλάβουν κρεσέντο παραβατικότητας στα σχολεία

Τρέχουν να προλάβουν κρεσέντο παραβατικότητας στα σχολεία

Σύσκεψη συγκαλεί ο Χαμπιαούρης - Οι θέσεις των εκπαιδευτικών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε λιγότερο από ένα μήνα η νέα σχολική χρονιά αρχίζει. Οι καθηγητές αρχικά και οι μαθητές λίγες ημέρες αργότερα  θα βρεθούν από Σεπτέμβριο στα σχολεία. Ωστόσο, ένα κεφαλαιώδες θέμα η παραβατικότητα στα σχολεία και οι τρόποι αντιμετώπισής της παραμένει ορθάνοικτο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού τρέχουν να προλάβουν ώστε να μην έχουμε δυσάρεστα περιστατικά.
 
 
Σύνοδος κορυφής από Χαμπιαούρη
 
Σήμερα  Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, παραμονές Δεκαπενταύγουστου ο Υπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με την παρουσία όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων με αντικείμενο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Το Newsbomb μέσω του ρεπορτάζ προσπαθεί να «πιάσει το σφιγμό» των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων.
 
ΟΕΛΜΕΚ: «Δεν μας κάλεσαν»
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας μάς ανέφερε ότι στην  Ομοσπονδία υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που ενεργεί το Υπουργείο και την αποδόμηση της ομάδας άμεσης παρέμβασης, αφού όλα τα μέλη παραιτήθηκαν. Ο κ. Χατζησάββας ξεκαθάρισε ότι αυτή η ομάδα θα έπρεπε να ενισχυθεί ποσοτικά και ποιοτικά με στόχο να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα βίας και παραβατικότητας στα σχολεία. Επισήμανε ακόμα ότι «δεν κληθήκαμε σε διάλογο παρά μόνο στη σημερινή συνάντηση όπου θα ακούσουμε τις θέσεις του Υπουργού και θα προβούμε σε εισηγήσεις. Ο κ. Χατζησάββας ανέφερε ότι το θέμα είναι σοβαρό, ομως δεν πρόκειται να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα παραμονές της σχολικής χρονιάς.
 
 
ΠΟΕΔ: «Η ευθύνη ανήκει στον Υπουργό»
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού μιλώντας στο Newsbomb ανέφερε ότι «το Υπουργείο αποδόμησε ένα θεσμό της ομάδας άμεσης παρέμβασης που λειτουργούσε με επιτυχία 10 χρόνια. Πλέον η ευθύνη ανήκει στον Υπουργό. Θα πάμε στη συνάντηση για να ακούσουμε τι θα μας πουν».
 
Ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου με τη σειρά του είπε ότι: «Οι θέσεις μας είναι απλές. Θέλουμε την αναβάθμιση των δομών αντιμετώπισης της βίας και παραβατικότητας στις σχολικές Μονάδες. Θα αναμένουμε τη σύσκεψη για να κάνουμε ερωτήσεις σε καίρια ζητηματα. Ωστόσο, δεν κληθήκαμε να τοποθετηθούμε σε προηγούμενες περιόδους».
 
ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗΣ
 
 
Όπως πληροφορείται το Newsbomb, πριν από τη σύσκεψη και συγκεκριμένα στις 09:30 το πρωί οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συσκεφθούν για να αποφασίσουν τη «γραμμή» που θα ακολουθήσουν.