Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαλιά - Τι λέει ο κοινοτάρχης στο Newsbomb

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαλιά - Τι λέει ο κοινοτάρχης στο Newsbomb

''Αν χρειαστεί να εκκενωθεί το χωριό είμαστε έτοιμοι''

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11:40 μεταξύ των χωριών Μαλιά – Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού. 

Όπως ανέφερε στο Newsbomb, ο Κοινοτάρχης Μαλιάς, Πάμπος Χαραλάμπους, αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη ενώ οι άνεμοι δεν βοηθούν τις προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειστοί δρόμοι λόγω της πυρκαγιάς στη Λεμεσό - Εκτός ελέγχου η φωτιά

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, εάν χρειαστεί να εκκενωθεί το χωριό, αυτό θα γίνει, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν υφίσταται μέχρι στιγμής καθώς η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από την Επαρχία Πάφου. Επιπρόσθετα έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων των Βρετανικών βάσεων.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί με 18 πυροσβεστικά οχήματα και 41 πυροσβέστες,  το Τμήμα Δασών με 3 πυροσβεστικά οχήματα και 12 άτομα προσωπικό καθώς επίσης και 1 γεωργικό ελκυστήρα. Επιχειρούν επίσης τα 4 εκμισθωμένα ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Γύρω στο μεσημέρι είχαν ενισχυθεί ήδη οι εναέριες δυνάμεις με ακόμη ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Λόγω της φωτιάς ο κύριος δρόμος Λεμεσού – Καντού – Πλατρών, παρά το χωριό Κισσούσα, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.
Οι οδηγοί προτρέπονται να χρησιμοποιούν για τις διακινήσεις τους το δρόμο Λεμεσού – Σαϊττά – Πλατρών.