Φωτιά – Λεμεσός: Τετραήμερη κράτηση στον ύποπτο για την πυρκαγιά

Φωτιά – Λεμεσός: Τετραήμερη κράτηση στον ύποπτο για την πυρκαγιά

Συνεχίζεται η μάχη της τελικής κατάσβεσης

Υπό τετραήμερη κράτηση τέθηκε το πρωί από το επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ο 49χρονος που συνελήφθη χθες σε σχέση με την μεγάλη φωτιά στην επαρχία Λεμεσού.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν ακόμη για τελική κατάσβεση.

Το πρωί επισκέφθηκαν εκ νέου την περιοχή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης και ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Επίσης βρέθηκε στην περιοχή και ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής ο οποίος υποσχέθηκε στήριξη των πληγέντων αγροτών.

Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον συντονιστή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών για την εξέλιξη των προσπαθειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς ενώ παράλληλα συναντήθηκε με τους Κοινοτάρχες των Κοινοτήτων της περιοχής.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους Κοινοτάρχες ότι θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα αποζημιώσεων που προβλέπονται στην περίπτωση καταστροφής αμπελώνων από πυρκαγιά.  Μέσα στην επόμενη περίοδο οι επιθεωρητές του Τμήματος Γεωργίας θα βρεθούν στην περιοχή για καταγραφή των ζημιών και προώθηση των διαδικασιών αποζημίωσης, όπου αυτές προβλέπονται.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τοπικές ειδήσεις

Ο κ. Σαββίδης έγραψε πριν από λίγο στο twitter: "Επίσκεψη στο χώρο πυρκαγιάς. Ευτυχώς υπό έλεγχο".

Ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την Αστυνομία, την Επαρχιακή Διοίκηση, την Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας, την Πολιτική Άμυνα και τους εθελοντές για την πολύτιμη συνδρομή τους.

Φωτιά - Λεμεσός: Ρίψεις νερού από ελικόπτερα - Σήμερα η καταγραφή ζημιών (Φωτος)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Υπενθυμίζεται οτι με το πρώτο φως της ημέρας πέντε ελικόπτερα άρχισαν ρίψεις νερού. Στην περιοχή εργάζεται μεγάλος αριθμός πυροσβεστών με 38 πυροσβεστικά οχήματα.

Μέχρι στιγμής από την φωτιά υπολογίζεται ότι έχουν καεί πέραν των 2,5 τετραγωνικών χιλιόμετρων με άγρια βλάστηση, πεύκα και καλλιέργειες. Από την φωτιά κάηκαν επίσης πάσσαλοι της ηλεκτρικής και καλώδια, καθώς και κάποια ακατοίκητα υποστατικά. Ζημιές υπέστησαν και περιφράξεις κάποιων κατοικιών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: Φωτιά - Λεμεσός: Ρίψεις νερού από ελικόπτερα - Σήμερα η καταγραφή ζημιών (Φωτος)

Image may contain: mountain, sky, outdoor and nature

Πηγή: ΚΥΠΕ