Τραγωδία Ήλιος:«Θέλω να μας πουν μόνο ποιοι είναι ένοχοι και ας μην τιμωρηθούν»

Τραγωδία Ήλιος:«Θέλω να μας πουν μόνο ποιοι είναι ένοχοι και ας μην τιμωρηθούν»

Συγγενείς των θυμάτων μιλούν στο Newsbomb

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η 14η Αυγούστου 2005 για κάποιες οικογένειες δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ήταν η μέρα εκείνη που άκουσαν το πιο δυσάρεστο μήνυμα της ζωής τους που θα κουβαλούν μια ζωή. Ό,τι δικοί τους άνθρωποι επιβιβάστηκαν σε ένα αεροπλάνο είτε για να ταξιδέψουν για ανέμελες διακοπές σε Ελλάδα ή Τσεχία, είτε απλά για να βγάλουν το καθημερινό μεροκάματο (πλήρωμα γαρ).
 
 
 
Η μοίρα τα έφερε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιστρέψουν … ποτέ. Η συντριβή του αεροσκάφους της Helios συγκλόνισε την κοινωνία της Κύπρου και στιγμάτισε τη νεότερη ιστορία του μαρτυρικού μας νησιού.
 
14 χρόνια μετά τρία πρόσωπα που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα «κάνουν την καρδιά τους πέτρα» και μοιράζονται σε αυτές τις γραμμές μέσω του Newsbomb τις δραματικές στιγμές και τις θύμησες από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η Σοφία Χαραλάμπους (σύζυγος του συγκυβερνήτη Χαράλαμπου Χαραλάμπους)  ο Ντίνος Προδρόμου (πατέρας του ηρωϊκού αεροσυνοδού Ανδρέα Προδρόμου) και η τραγική μάνα και γιαγιά Χρυσούλα Κουτσόφτα μιλούν στην ιστοσελίδα μας.
 
 
Σοφία Χαραλάμπους: «Δεν έρχεται πίσω»
 
Η Σοφία Χαραλάμπους όταν της ζητήσαμε ένα σχόλιο για το πώς βιώνει την μαρτυρική αυτή επέτειο είπε: «Απλά είναι μια ημέρα, όπως όλες τις άλλες. Ο Πάμπος δεν έρχεται πίσω. Εδώ και 14 χρόνια οι θύμησες αυτή την ημέρα είναι πιο έντονες ειδικά τώρα που απέκτησα και τέσσερα εγγονάκια». Η κα Χαραλάμπους (δακρυσμένη) είπε ότι δεν θα παραστεί στο φετινό ετήσιο μνημόσυνο στο Γραμματικό, αφού πηγαίνει χρόνο παρά χρόνο.
 
det se1
 
Ντίνος Προδρόμου: «Να μας πουν ποιοι είναι οι ένοχοι και ας μην τιμωρηθούν»
 
 Ο πατέρας του ηρωϊκού αεροσυνοδού Ανδρέα Προδρόμου, Ντίνος Προδρόμου μιλώντας στο Newsbomb τόνισε: «Φίλε, θέλω να μας πουν μόνο ποιοι είναι ένοχοι για αυτή την τραγωδία και ας μην τιμωρηθούν. Απλά να ξέρουμε. Υπήρξαν πορίσματα και έγιναν δίκες χωρίς ενόχους».
 
αντρεας προδρομου 394x400 copy
 
Όταν η κουβέντα έφθασε στον Ανδρέα ο κ. Προδρόμου έντονα φορτισμένος ανέφερε: «Ο Ανδρέας θα έκλεινε αυτό τον χρόνο τα 39 του χρόνια. Στο μυαλό του θα ήταν μόνο η χαρά και η ελπίδα». Ο πατέρας του αεροσυνοδού ανέφερε ότι «ο γιος μου ήταν 25 ετών και είμαι περήφανος γιατί έκανε το καθήκον του. Κάθε 14η Αυγούστου αναβιώνει αυτή η μαύρη ημέρα όχι μόνο για εμάς και για όλους όσοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Δεν αλλάζει όμως τίποτε από όσα βιώνουμε καθημερινά».
 
 
Xρ. Κουτσόφτα «Κάθε χρόνο μεγαλώνει ο πόνος»
 
Μια από τις τραγικές φιγούρες της τραγωδίας είναι η Χρυσούλα Κουτσόφτα από το Παραλίμνι. Η γυναίκα που έχασε σε αυτό το … ταξίδι τον γιο της, τη νύμφη και το εγγονάκι της. Η κα Κουτσόφτα έντονα φορτισμένη αφού μας είπε ότι «δεν πάω στο Γραμματικό, ανέφερε ότι σήμερα θα κάνουμε το τρισάγιο όπως κάθε χρόνο.
IMG 0977
 
Είμαστε 14 χρόνια μετά την τραγωδία και μπαίνουμε στον 15ο. Πραγματικά, κάθε χρόνο ο πόνος μεγαλώνει».