Στους δρόμους η Αστυνομία ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Τι συστήνει στους πολίτες

Στους δρόμους η Αστυνομία ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Τι  συστήνει στους πολίτες

Σχέδιο δράσης από σήμερα μέχρι τις 19 Αυγούστου

Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, η Αστυνομία ξεδιπλώνει δυνάμεις και βρίσκεται στις επάλξεις με στόχο την ασφάλεια του κοινού.

Τέτοια περίοδο η κίνηση στους δρόμους είναι ιδαίτερα αυξημένη καθώς και τα κρούσματα διαρρήξεων αφού οι επιτήδειοι βρίσκουν την ευκαιρία να δράσουν λόγω των διακοπών. 

Από σήμερα μέχρι τις 19 Αυγούστου η Αστυνομία θέτει σε άμεση εφαρμογή σχέδια δράσης.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, o σχεδιασμός περιλαμβάνει αυξημένη αστυνομική παρουσία στις κύριες αρτηρίες του οδικού δικτύου, για σκοπούς παροχής διευκολύνσεων στους εκδρομείς, αλλά και για σκοπούς πρόληψης τροχαίων συγκρούσεων.

Οι ώρες αιχμής στους αυτοκινητόδρομους που θεωρούνται πηγή αυξημένης τροχαίας κίνησης ειδικά κατά την επιστροφή των εκδρομέων είναι από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, αλλά και των Επαρχιακών Τμημάτων Τροχαίας, θα βρίσκονται σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, με σκοπό την άμεση επέμβαση και διευκόλυνση της ομαλής διεξαγωγής της τροχαίας κίνησης, όπου χρειάζεται, αλλά και τη διενέργεια συχνών ελέγχων, για την αποτροπή τροχαίων αδικημάτων, που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων. 

- Έμφαση κατά τους τροχονομικούς ελέγχους, θα δίνεται έμφαση στις παραβάσεις που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την υπερβολική ταχύτητα και το επικίνδυνο προσπέρασμα, την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και την επικίνδυνη/αμελή οδήγηση. 

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών

Η Αστυνομία αυξάνει αυτές τις ημέρες τις μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες παγκύπρια, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών, που παρατηρούνται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.

Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού (εμπορικοί δρόμοι, πολυσύχναστα μέρη και θέρετρα), με σκοπό την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας. 

Τι μπορούμε να κάνουμε

Η Αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να τηρούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποτροπή τροχαίων συγκρούσεων. Την ίδια ώρα, θα πρέπει όταν απουσιάζουμε για ημέρες από την κατοικία μας να σιγουρευτούμε για την ασφάλεια της περιουσίας μας.

''Καλούμε το κοινό να λάβει και τα δικά του μέτρα για την προστασία της περιουσίας του. Να μην αφήνουν ενδείξεις ότι απουσιάζουν από το σπίτι, να μην αφήνουν εκτεθειμένα στο σπίτι κοσμήματα και χρήματα. Να βεβαιώνονται ότι ασφάλισαν τις πόρτες προτού αποχωρήσουν'', αναφέρει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.