Παραλίες-Κύπρος: Με το κινητό στο... Facebook & Instagram και τα παιδιά τους κινδυνεύουν να πνιγούν

Παραλίες-Κύπρος: Με το κινητό στο... Facebook & Instagram και τα παιδιά τους κινδυνεύουν να πνιγούν

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στο Newsbomb ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών

Άντρη Θρασυβούλου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει μέσω του Newsbomb ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών, Ανδρέας Ησυχίου στους γονείς που έχουν εμμονή με τα κινητά τους τηλέφωνα και κατ' επέκταση με τα social media(facebook/instagram) με αποτέλεσμα στις παραλίες να αγνοούν τα παιδιά τους, που χάνονται ή κινδυνεύουν ακόμη και με πνιγμό. 

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως τονίζει, ο κ. Ησυχίου, η «αρρώστια» του κινητού που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό στις παραλίες της Κύπρου.

Γυναίκα με iphone κινητό στο χέρι στην παραλία

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι ο Γερμανικός Σύλλογος Ναυαγοσωστών, συνδέει την αύξηση των πνιγμών παιδιών με την εμμονή των γονιών με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Σύμφωνα με τον κ. Ησυχίου, οι ναυαγοσώστες αντικρίζουν πολλούς γονείς να ασχολούνται συνεχώς με το κινητό τους και τα social media και την ίδια ώρα τα παιδιά τους να μένουν ανεπιτήρητα στη θάλασσα με αποτέλεσμα να διατρέχουν κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.

Χάνονται παιδιά

Πολλά είναι και τα περιστατικά σε παραλίες με παιδιά τα οποία απομακρύνονται από το σημείο όπου βρίσκονται οι γονείς τους με αποτέλεσμα να χαθούν. Στις πλείστες περιπτώσεις, οι ναυαγοσώστες εντοπίζουν τα παιδιά. Σε αντίθετη περίπτωση, ειδοποιείται φυσικά η Αστυνομία.

14 συνάνθρωποι μας έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους από πνιγμό.