Ανατροπή για φυγόστρατους φοιτητές στρατιώτες - Η απόφαση Νομικής Υπηρεσίας

Ανατροπή για φυγόστρατους φοιτητές στρατιώτες - Η απόφαση Νομικής Υπηρεσίας

Τι λέει στο Newsbomb ο Υπουργός Άμυνας - Νέες σκέψεις και αναπροσαρμογή πλάνων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε «σπαζοκεφαλιά» τείνει να μετατραπεί για τον Υπουργό Άμυνας ο τρόπος πλήρους αποτροπής της φυγοστρατίας. Ο μεγάλος αγώνας του Σάββα Αγγελίδη συνεχίζεται  παρά το γεγονός ότι τα μέτρα που λήφθησαν και τα νομοσχέδια που ψήφισε η Ολομέλεια πριν της καλοκαιρινές διακοπές ήταν καθοριστικά. Εντούτοις η ανάγκη πάταξης της φυγοστρατίας επισύρει και άλλα σκληρότερα μέτρα.
 
 
Η βούληση του Υπουργού για στέρηση της φοιτητικής χορηγίας σε φυγόστρατους στρατιώτες ή στρατεύσιμους δεν περνά… προτού πάει στη Βουλή και το Υπουργείο πάει γιά άλλα. Δηλαδή, η Νομική Υπηρεσία έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο και ως εκ τούτου η επιλογή αυτή ακυρώνεται.
 
Ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ανέφερε στο Newsbomb ότι η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας δεν αφήνει άλλα περιθώρια και ως εκ τούτου αξιολογούνται άλλα μέτρα τα οποία δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμα.
 
Το Υπουργείο επιχείρησε να περάσει το εξής:Oσοι στρατεύσιμοι σπουδαστές θα αποφάσιζαν να πάνε για σπουδές προτού ολοκληρώσουν τη θητεία τους θα  δεσμεύονταν με εγγύηση. Δηλαδή, εάν οι συγκεκριμένοι στρατιώτες θα  αποστρατεύονταν τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο για να μην χάσουν τη φοιτητική χρονιά θα μπορούσαν να πάνε σε σπουδές και όταν θα  επέστρεφαν  είτε το καλοκαίρι είτε με το πέρας των σπουδών τους θα εκτούσαν  το υπόλοιπο της θητείας τους. Εάν δεν το έπρατταν τότε η εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ θα κατάσχετο.
 
 
Επιλογή και η στέρηση άδειας οδήγησης
 
Μια επιλογή που έχει στα υπόψη ο Υπουργός και το επιτελείο του είναι και η στέρηση της άδειας οδήγησης σε φυγόστρατους. Ένα μέτρο που θα «πονέσει» ομολογουμένως πολύ όσους απαρνηθούν τη στράτευση. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι το μέτρο αυτό εντάσσεται σε ένα «πακέτο» που εξετάζεται, αλλά πρέπει να αξιολογηθεί και νομικά.