Όλα ανοικτά με τον Μόρφου Νεόφυτο - Η πορεία των ερευνών

Όλα ανοικτά με τον Μόρφου Νεόφυτο - Η πορεία των ερευνών

Το ενδεχόμενο παράδοσης του φακέλου στον Γενικό Εισαγγελέα άμεσα είναι πιθανό

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε στάση αναμονής μοιάζει να βρίσκεται η Αστυνομία για την υπόθεση του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου. Οι δηλώσεις του για την ομοφυλοφιλία και τις εκτρώσεις  που προκάλεσαν «θόρυβο» ακόμα απασχολούν τις Αρχές. Αυτή τη στιγμή, τα δεδομένα μοιάζουν ρευστά, αφού όλα μπορούν να συμβούν, ενώ το ενδεχόμενο παράδοσης του φακέλου  στον Γενικό  Εισαγγελέα άμεσα  είναι πιθανό. 
 
 
 
«Κλειδί η κατάθεση»
 
Τα δεδομένα από τις αρχες της εβδομάδας μέχρι και σήμερα Παρασκευή δεν άλλαξαν επί της ουσίας. Ωστόσο, η απόφαση που έλαβαν οι ανακριτές σε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να λάβουν κατάθεση από τον Μητροπολίτη φανερώνει πρόοδο στις έρευνες. Μέχρι την Πέμπτη όμως δεν ελήφθη κατάθεση η οποία θα είναι καθοριστική στις έρευνες.
 
 
«Συνεχίζουμε»
 
 Το «Newsbomb» επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία των ερευνών. Όπως είπε, «οι έρευνες συνεχίζονται. Όταν ολοκληρωθούν ο φάκελος θα παραδοθεί στη Νομική Υπηρεσία». Ο κ. Ανδρέου δεν θέλησε να βάλει χρονοδιαγράμματα για την έκβαση των αστυνομικών ερευνών».
 
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης έχει διατάξει την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης των αναφορών του Μητροπολίτη Μόρφου μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα. Η έρευνα πραγματεύεται το ενδεχόμενο ποινικών αδικημάτων με αφορμή τα λεγόμενα του Πανιερώτατου.