Δεν … βγαίνουν οι αριθμοί με τους ΣΥΟΠ - Νέες προσκλήσεις - Η διαδικασία

Δεν … βγαίνουν οι αριθμοί με τους ΣΥΟΠ - Νέες προσκλήσεις - Η διαδικασία

Το σύστημα λειτουργεί αρμονικά με 3000 συμβασιούχους οπλίτες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

O θεσμός των Συμβασιούχων Οπλιτών αποτελεί στοίχημα επιτυχίας για το Υπουργείο, αλλά και όσους επενδύουν σε αυτό. Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης  και οι επιτελείς του είδαν τα κενά σε έμψυχο δυναμικό που δημιουργήθηκαν - (από το 2016 και μετά πάρα πολλοί εγκατέλειπαν) και προχωρούν πλέον στην κάλυψη των κενών.
 
 
Το σύστημα λειτουργεί αρμονικά με 3000 συμβασιούχους οπλίτες. Αυτή τη στιγμή, οι αριθμοί δεν βγαίνουν αφού είναι μείον 95. Για το λόγο αυτό άρχισαν οι προσπάθειες για κάλυψη των κενών.
 
Ήδη, ο Υπουργός έδωσε εντολή για να βρεθούν οι 95 ΣΥΟΠ που υπολείπονται. Πώς θα γίνει αυτό; Το Υπουργείο δεν πρόκειται να δεχθεί άλλες αιτήσεις.  Δηλαδή όσοι υπέβαλαν αίτηση και βρέθηκαν στον κατάλογο - υπέβαλαν. Η κλήση των 95 θα γίνει μέσα από τον υφιστάμενο κατάλογο που βρίσκεται στα αρχεία του Υπουργείου Άμυνας.
 
 
«Προχωρούμε»
 
Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ανέφερε στο «Νewsbomb» ότι «ήδη προχωρούμε με ενημέρωση των υποψηφίων αφού οι 95 κενές θέσεις πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Πρόκειται για μια προτεραιότητα και θέλουμε να τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία το συντομότερο». Ο κ. Αγγελίδης ξεκαθάρισε ότι η κάλυψη των κενών αντιστοιχεί με τον αριθμό αυτών που εγκατέλειψαν τα προηγούμενα χρόνια. Ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη.
 
ΑΡΧΗΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 
Οι άλλες σκέψεις
 
Ο θεσμός όμως αποτελεί κεφάλαιο για την Εθνική Φρουρά. Ο ίδιος ο Υπουργός θέλει να αναβαθμίσει το σύστημα και έδωσε ρητές εντολές για να βρεθούν τρόποι καλύτερων συνθηκών εργασίας των ΣΥΟΠ. Το βασικό μέτρο που θα υλοποιηθεί  αφορά την παροχή κινήτρων τα οποία θα αποτρέπουν τους οπλίτες να εγκαταλείπουν τη δουλειά τους.  Ταυτοχρόνως, ο Υπουργός εξετάζει και άλλα μέτρα για να κάνει πιο… εύκολη τη ζωή των ΣΥΟΠ, παράλληλα με τον αριθμό απαλλαγών σε κάποιες υπηρεσίες που ήδη δόθηκαν.