Θλιβερός απολογισμός στους δρόμους: Έξι νεκροί σε 10 ημέρες - Μήνυμα Αστυνομίας

Θλιβερός απολογισμός στους δρόμους: Έξι νεκροί σε 10 ημέρες - Μήνυμα Αστυνομίας

«Θορυβήθηκαν» στο Αρχηγείο

Tα δυο  απανωτά θανατηφόρα δυστυχήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό το Σαββατοκύριακο μέσα σε ελάχιστες ώρες  «θορύβησαν» την Αστυνομία. Σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο αναφέρει ότι το τελευταίο δεκαήμερο καταγράφηκαν έξι νεκροί.
 
 
Στο μήνυμα της Αστυνομίας τονίζεται ότι «ο κατάλογος των θυμάτων της ασφάλτου, μεγαλώνει. Μεγαλώνει και μας δείχνει πως ως κοινωνία, ως άνθρωποι, ως οδηγοί, επιβάλλεται να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε μυαλά, κουλτούρα και νοοτροπία, όσον αφορά την οδική μας συμπεριφορά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε γενικότερα την οδήγηση».
 
 
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «ως άνθρωποι, ως οδηγοί, επιβάλλεται να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε μυαλά, κουλτούρα και νοοτροπία, όσον αφορά την οδική μας συμπεριφορά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε γενικότερα την οδήγηση. Πρέπει όλοι πλέον να αντιληφθούμε πως κανείς από εμάς δεν είναι άτρωτος. Να αντιληφθούμε πως ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε εκατοστό της απόστασης που θέλουμε να διανύσουμε με το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα μας. Για το λόγο αυτό, ας φροντίσουμε όλοι, ο καθένας για τον εαυτό του, να εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες ασφαλείας και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας».