«Την Δευτέρα με αγάπη θα δεχθώ την Άλαα με την μαντήλα στο σχολείο» - Έληξε το θέμα (Φωτος - Βίντεο)

«Την Δευτέρα με αγάπη θα δεχθώ την Άλαα με την μαντήλα στο σχολείο» - Έληξε το θέμα (Φωτος - Βίντεο)

Λύθηκε το θέμα με τον καλύτερο τρόπο δηλώνει ο ΥΠΠΑΝ - "Θα την στηρίξω" δηλώνει ο διευθυντής

Λήξαν πρέπει να θεωρείται το θέμα που έχει προκύψει με την μαθήτρια, η οποία εκδιώχθηκε θες από τον Διευθυντή Λυκείου της Λευκωσίας, επειδή φορούσε μαντήλα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η μαθήτρια θα συνεχίσει να φοιτά κανονικά στο σχολείο, έχοντας τη στήριξη του ιδίου, αλλά και του Διευθυντή της.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε στο γραφείο του με την μαθήτρια και τον πατέρα της αλλά και τον Διευθυντή του σχολείου Λοΐζο Σέπο, τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανό Λούη και τον  Πρόεδρο των Οργανωμένων Γονέων Κυριάκο Νικηφόρου, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως θεωρεί ότι «το θέμα έχει λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για το καλό της μαθήτριας, των συμμαθητών της και του σχολείου».

«Οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, γι’ αυτό παρακαλούμε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να δώσουμε έμφαση στο σχολείο και στα παιδιά», σημείωσε.

 Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Όπως πρόσθεσε ο κ. Χαμπιαούρης, δόθηκε λύση στο ζήτημα και η μαθήτρια θα πάει τη Δευτέρα "χαρούμενη και ευτυχισμένη στο σχολείο της και θα έχει την πλήρη στήριξη  του Διευθυντή της, του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και του Υπουργού της», για να προσθέσει ότι «οποιαδήποτε άλλη κίνηση γίνει σίγουρα δεν θα ήταν προς όφελος των παιδιών».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η πειθαρχική έρευνα που έχει ξεκινήσει χθες για το θέμα συνεχίζεται, διευκρινίζοντας ότι το ένα θέμα είναι ανεξάρτητο από το άλλο.

Σε ερώτηση αν η Άλαα θα συνεχίσει να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως «θα είναι στο σχολείο της κανονικά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα με την πλήρη στήριξη του Διευθυντή και όλων εμάς των υπολοίπων».

Σε άλλη ερώτηση αν θα μεταβεί τη Δευτέρα στο σχολείο που φοιτά η Άλαα, είπε: «Δεν νομίζω πως χρειάζεται μετά από αυτά που έχουμε αποφασίσει σήμερα. Αν υπάρχει κάποιος λόγος πολύ ευχαρίστως, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει λόγος να περάσω από το σχολείο».

Συνέχισε σημειώνοντας ότι «το θέμα έχει λυθεί και το Υπουργείο τις πολιτικές του της κάνει πράξη με πλήρη σεβασμό στη διαφορετικότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξάρτητα από χρώμα, καταγωγή, φυλή, θρησκεία».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει διαμαρτυρία από τους μαθητές τη Δευτέρα στο σχολείο, ο κ. Χαμπιαούρης διεμήνυσε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει καμιά διαμαρτυρία».

Διερωτήθηκε για ποιο λόγο να υπάρξουν διαμαρτυρίες, αφού η έρευνα συνεχίζεται και το θέμα έχει λυθεί.

Η ίδια η μαθήτρια στις δικές της δηλώσεις είπε πως το ζήτημα έχει λυθεί και η ίδια αισθάνεται `εντάξει` με αυτά που έχουν λεχθεί σήμερα. «Τη Δευτέρα θα πάω σχολείο κανονικά και θα επικεντρωθώ στα μαθήματα  μου», συμπλήρωσε.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Διευθυντής του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, Λοΐζος Σέπος, είπε ότι τη  Δευτέρα η Άλαα θα πάει  στο σχολείο όπως είναι με τη μαντήλα.

«Με αγάπη θα την υποδεχθώ, θα τη στηρίξω και θα την καθοδηγήσω, όπως κάνω τόσα χρόνια με όλους τους μαθητές», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε το περιστατικό «ατυχές», το οποίο διερευνάται από το Υπουργείο.

Ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονιών, Κυριάκος Νικηφόρου, είπε πως από την πρώτη στιγμή οι οργανωμένοι γονείς είχαν συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό, γνωρίζοντας ότι η πολιτική αυτού του κράτους «είναι να γίνεται αποδεκτή η διαφορετικότητα, η όποια θρησκευτική πεποίθηση, αλλά και χωρίς διαχωρισμό του οποιουδήποτε φυλετικού ή χρωματισμού των ανθρώπων».

«Από τη συνάντηση που είχαμε», είπε, «φάνηκε καθαρά ότι ήταν μια ατυχής στιγμή. Όλοι μας θα πρέπει  να χαμηλώσουμε πλέον τους τόνους για να μπορέσουμε να λειτουργήσει το σχολείο σωστά. Αν υπάρχουν προβλήματα θα πάμε να τα δούμε και να δώσουμε λύσεις επί τόπου στο σχολείο».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ