Βουλή: Ζητά εξηγήσεις μετά το σάλο με τον διωγμό… μαθήτριας με μαντήλα

Βουλή: Ζητά εξηγήσεις μετά το σάλο με τον διωγμό… μαθήτριας με μαντήλα

Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν στο «ναό της Δημοκρατίας»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

O σάλος που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή σε σχολείο της Λευκωσίας όταν  διευθυντής εκδίωξε  Σύρια μαθήτρια επειδή φορούσε μαντήλα συνεχίζεται. Η σημερινή συνεδρία των  Επιτροπών Παιδείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  της Βουλής έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
 
 
Το περιστατικό που οδήγησε στη μετάθεση του διευθυντή θα περάσει από κοινοβουλευτικό έλεγχο. Χαρακτηριστικά, βουλευτής μάς είπε ότι «το μόνο που δεν θα θέσουμε προς συζήτηση είναι κατά πόσον η μαντήλα αποτελεί θρησκευτική ενδυμασία».
 
Όλα τα κόμματα θεωρούν ότι έγιναν λάθη ολκής  στο χειρισμό της υπόθεσης από το Υπουργείο. Πηγές από τα κόμματα ανέφεραν ότι ο «κατηγορούμενος» διευθυντής θα έπρεπε να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.
 
Οι βουλευτές θα ζητήσουν στοιχεία της έρευνας που διατάχθηκε. Στο μεταξύ, έντονη αντίδραση προέκυψε τόσο από την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μαθητών (ΠΣΕΜ), όσο και από την Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού που μίλησε για κραυγαλέα περίπτωση ρατσισμού.
 
 
Στη συνεδρία κλήθηκαν να παρουσιαστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, της Κυπριακής Παιδοβουλής και της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ).