Αναρχία και παρανομία στον θαλάσσιο χώρο του «Ζηνοβία»

Αναρχία και παρανομία στον θαλάσσιο χώρο του «Ζηνοβία»

Υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ναυαγίου

Αναρχία και παρανομία επικρατούν στον θαλάσσιο χώρο του «Ζηνοβία», υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ναυαγίου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε καμία ανάμιξη με το σημερινό ατύχημα Βρετανίδας που έκανε καταδύσεις.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση της η εταιρεία A.A.K LARNACA-AYIA NAPA SEA CRUISES LTD, ιδιοκτήτριας εταιρείας του Ναυαγίου «Ζηνοβία» «ξεκαθαρίζει δημόσια την θέση της ότι ουδεμία ανάμιξη και/ή εμπλοκή έχει με το ατυχές συμβάν/καταδυτικό ατύχημα το οποίο σημειώθηκε σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου  στο χώρο του ναυαγίου «Ζηνοβία» στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Λάρνακας».

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως «το ατύχημα ήταν δυστυχώς αναμενόμενο, λόγω της αναρχίας και της παρανομίας που επικρατεί στον θαλάσσιο χώρο του ναυαγίου».
 
Προστίθεται ότι το θέμα αυτό «η ιδιοκτήτρια εταιρεία επανειλημμένα έθεσε εις γνώση των αρμοδίων Τμημάτων, προφορικώς και γραπτώς, επικαλούμενη την συνδρομή τους στην αποκατάσταση της έννομης τάξης στον χώρο του ναυαγίου, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα».
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση σήμερα το πρωί 26χρονη από τη Βρετανία που βρισκόταν στο ναυάγιο «Ζηνοβία» με άλλους δύτες, για καταδυτικά μαθήματα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν στη διαδικασία ανάδυσης.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Στην 26χρονη παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες τόσο από την εκπαιδεύτρια καταδύσεων όσο και από το σύζυγο της Βρετανίδας που είναι γιατρός και συμμετείχε στα μαθήματα.

Η κοπέλα παραλήφθηκε από σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, μέλη του οποίου συνέχισαν να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι που κατέπλευσαν στο ψαρολίμανο Λάρνακας όπου με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Σημειώνεται ότι η Βρετανίδα είχε ήδη ανανήψει μέχρι την άφιξη στο λιμάνι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Πηγή: ΚΥΠΕ