Κύπρος: Διευθύντρια έδιωξε μαθήτρια του Δημοτικού γιατί φορούσε σταυρουδάκι

Κύπρος: Διευθύντρια έδιωξε μαθήτρια του Δημοτικού γιατί φορούσε σταυρουδάκι

Άλωση των σχολείων από τα κόμματα καταγγέλλουν οι γονείς

Του Στέλιου Ξιουρή

Αντίποινα ή μεμονωμένα επεισόδια ;. Πάντως η κατάσταση στα σχολεία φαίνεται να γίνεται ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ και τα αποτελέσματα κανείς δεν μπορεί να τα προσδιορίσει , την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Παιδείας…οικουρεί.

Μετά το επεισόδιο με την μαντίλα σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας νέο κρούσμα παρατηρήθηκε με την Διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Παλουριώτισσας να ΕΚΔΙΩΚΕΙ από το σχολείο εξάχρονη μαθήτρια γιατί φορούσε βραχιολάκι με τον βαφτιστικό της Σταυρό. Μάλιστα η μαθήτρια επανήλθε με τον πατέρα της στο σχολείο για να επιμένει η Διευθύντρια ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ότι για να εισέλθει στην τάξη θα πρέπει να αφαιρέσει το βραχιολάκι.

Στην εν λόγω καταγγελία προέβη πριν από λίγο ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής η οποία συζητούσε τα παρεπόμενα με την μουσουλμάνα μαθήτρια που προσήλθε στο σχολείο και κατ’ αρχήν εκδιώχθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου της. Ο κ. Χρήστου έδωσε και τον αριθμό τηλεφώνου στον λειτουργό του Υπουργείου Παιδείας ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΑΣΟΥΜΗ για να επιληφθεί του θέματος …

Εδώ όλες οι τοπικές ειδήσεις

Πάντως η κατάσταση στα σχολεία τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και αυτό λόγω της ΕΙΣΒΟΛΗΣ των κομμάτων τα οποία επιδιώκουν την μικροπολιτική εκμετάλλευση , όπως κατήγγειλε ο Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων ΠΑΜΠΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

Ακόμη ο κ. Διονυσίου επισήμανε ότι η κατάσταση στα σχολεία είναι τεταμένη και ενδεχομένως να μεταφερθεί και στα παιδιά με κίνδυνο να προκληθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις. Σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Διονυσίου επισήμανε ότι θα φθάσουμε σε σημείο να μην μπορούν τα παιδιά να φορούν και κομποσχοίνι.

ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ κατά Σέπου

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά στην Επ. Παιδείας από τον Πρόεδρο της- βουλευτή του ΔΗΣΥ ΚΥΡΙΑΚΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ περί της δημιουργίας ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ κατά της μαντίλας από τον Διευθυντή του σχολείου ΛΟΙΖΟ ΣΕΠΟ , ο οποίος ενεχόταν στο επεισόδιο με την απομάκρυνση της μουσουλμάνας κοπέλας .

Στην Επιτροπή Παιδείας ακούστηκαν και άλλα που προβλημάτισαν όπως η αναφορά του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ , ο οποίος κατείχε μυστικά που δεν αποκάλυπτε και ήθελα να τα μεταφέρει μόνο στον κ. Χατζηγιάννη. Ο κ. Χατζησάββας τόνισε ακόμη ότι δεν μπορούν οι καθηγητές να μιλήσουν γιατί φοβούνται ότι θα τους αποκαλέσουν ρατσιστές.

Από πλευράς ΑΚΕΛ ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΥΚΑΛΙΑΣ απέδωσε τεράστιες ευθύνες στον Υπουργό παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη για επικοινωνιακές φιέστες που αναζητεί προβοκάτορες και υποκινητές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ κάκισε την σταση όλων που θεώρησε υποκριτική αναφέροντας ότι σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες( Γαλλία- Βέλγιο – Ολλανδία) η μαντίλα απαγορεύθηκε δια νόμου…Ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι στο γυμνάσιο Παλουριώτισσας από τους 23 μαθητές σε τάξη μόνο έξη είναι Κυπριόπουλα , ενώ στο σχολείο το 63 % είναι αλλοδαποί…