Εκδίωξη μαθήτριας με σταυρουδάκι: Σύγκρουση εκπαιδευτικών και Βουλής (Ανάρτηση)

Εκδίωξη μαθήτριας με σταυρουδάκι: Σύγκρουση εκπαιδευτικών και Βουλής (Ανάρτηση)

Διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα

«Σύγκρουση» θέσεων εκπαιδευτικών και Βουλής προκύπτει μέσα από μια ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Χάρη Χαραλάμπους για την υπόθεση εξαναγκασμού εξάχρονου παιδιού να αφαιρέσει το σταυρουδάκι που φορούσε κατά τη διάρκεια μαθήματος.
 
 
Ο κ. Χαραλάμπους μέσω ανάρτησής του αναιρεί όλα όσα αναφέρθηκαν στη Βουλή για την υπόθεση, αφού χαρακτηρίζει την καταγγελία αβάσιμη και ότι ουδέποτε προέβη σε αυτή την ενέργεια η δασκάλα. Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους: «Η διεύθυνση του σχολείου ούτε αφαίρεσε σταυρό (είτε μια είτε δύο φορες) ούτε απείλησε με τιμωρία μικρό παιδί. Το μόνο που έκανε, ως όφειλε, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΥΠΠ, ήταν να υπενθυμίζει τις πρώτες μέρες σε όλα τα παιδιά με ευγένεια, ότι καλό θα ήταν να αποφεύγουν να φορούν πράγματα που κρέμονται (αλυσίδες στον λαιμό, σχοινακια, βραχιολάκια, σκουλαρίκια που κρέμονται κλπ), ειδικά τις μέρες που έχουν γυμναστική και παίζουν»
 
 
 
Σημειώνεται ότι με βάση την καταγγελία : Διευθύντρια  Σχολείου εκδίωξε  εξάχρονη μαθήτρια γιατί φορούσε βραχιολάκι με τον βαφτιστικό της Σταυρό. Μάλιστα η μαθήτρια επανήλθε με τον πατέρα της στο σχολείο για να επιμένει η Διευθύντρια ότι απαγορεύεται ότι για να εισέλθει στην τάξη θα πρέπει να αφαιρέσει το βραχιολάκι.