Υπ. Εμπορίας: Προωθεί τις εξαγωγές πατάτας σε Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο

Υπ. Εμπορίας: Προωθεί τις εξαγωγές πατάτας σε Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο

Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε πως το Υπουργείο στηρίζει έμπρακτα τις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών

Αξιοποιώντας εθνικά κονδύλια μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας έχει προχωρήσει σε δράσεις για προώθηση των εξαγωγών πατατών σε σημαντικές αγορές όπως η Γερμανία, η Αυστρία και το Βέλγιο δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Διαβάστε επίσης: Αντικατοχική εκδήλωση Δήμου Αμμοχώστου

Σε ομιλία του στο πλαίσιο της Διεθνούς Γιορτής της Πατάτας 2019 της Ξυλοφάγου, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε πως το Υπουργείο στηρίζει έμπρακτα τις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών και επιχορηγεί εταιρείες στις προσπάθειές τους να προωθούν τα προϊόντα τους σε Κύπρο και εξωτερικό.

Συνεχίζοντας συνεχάρη τις τοπικές αρχές για τη διοργάνωση. Η αναβίωσή της γιορτής, αρχής γενομένης από πέρσι, είπε συγκεκριμένα, "αποτελεί θεωρώ μια πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία των κατοίκων της Ξυλοφάγου, δεδομένου μάλιστα ότι της έχετε προσδώσει και τον διεθνή χαρακτήρα που αρμόζει στην κυπριακή πατάτα, το νούμερο ένα εξαγωγικό φυτικό προϊόν της χώρας μας».

Ευχήθηκε επίσης όπως η γιορτή καταστεί σημαντικός ετήσιος θεσμός, προβάλλοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ντόπια παραγωγή, τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, τα ήθη και τις παραδόσεις της κοινότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Από πλευράς του, ο κοινοτάρχης Γεώργιος Τάσου ζήτησε από τον Υπουργό, όπως η έκθεση Agrofarm International Potato Festival διεξάγεται στην Ξυλοφάγου και όχι στη Λευκωσία.

«Η καλλιέργεια της πατάτας έχει καθοριστική συμβολή τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής των Κοκκινοχωρίων όσο και στην οικονομία του τόπου γενικότερα», είπε ο κ. Τάσου.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στον χώρο συσκευαστηρίου πατάτας της κοινότητας με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών από την κοινότητα και όχι μόνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ