Στοιβάζουν παιδιά και ΑμεΑ σε ιδρύματα με ηλικιωμένους - Κοιμούνται στο πάτωμα και σε παγκάκια

Στοιβάζουν παιδιά και ΑμεΑ σε ιδρύματα με ηλικιωμένους - Κοιμούνται στο πάτωμα και σε παγκάκια

Τραγικές οι συνθήκες διαβίωσης

Τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της υποστελέχωσης στα ιδρύματα που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για άμεση επίλυσή τους θα τεθούν υπό το μικροσκόπιο της Βουλής.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Φακοντής τα προβλήματα που υφίστανται σε διάφορα ιδρύματα παγκύπρια είναι αρκετά και θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο ν' αναλάβει τη σωστή και απρόσκοπτη διαχείριση των ιδρυμάτων, να στελεχωθούν σωστά και να υπάρξει διαχωρισμός των ηλικιωμένων από τα παιδιά.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Σύμφωνα με τον κ. Φακοντή, στο Ίδρυμα Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα, ασυνόδευτα παιδιά  κοιμούνται στο πάτωμα, στους καναπέδες, στα παγκάκια διότι δεν υπάρχει χώρος.

''Είναι κέντρο ηλικιωμένων. Σε άλλα ιδρύματα υπάρχουν ΑμεΑ με τους ηλικιωμένους. Θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός. Πρέπει να δούμε τι γίνεται'', τονίζει ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Μάλιστα, πρόσφατα είχε προκύψει καταγγελία που αφορούσε ηλικιωμένο ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά κοπέλα μέσα στο ίδρυμα.

Οι αρμόδιοι θα κληθούν για ακόμη μια φορά να καταθέσουν λύσεις στο τραπέζι ώστε να διευθετηθούν και να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα.