Η Θρησκευτική ελευθερία απάλλαξε τον Μητροπολίτη Μόρφου & το κατηγορώ Κουκουμά κατά Αρχιεπισκόπου

Η Θρησκευτική ελευθερία απάλλαξε τον Μητροπολίτη Μόρφου & το κατηγορώ Κουκουμά κατά Αρχιεπισκόπου

Διαμαρτύρονται γιατί άφησαν τον Μητροπολίτη Μόρφου να νηστέψει πριν του πάρουν κατάθεση

Του Στέλιου Ξιουρή

Κανένα ψήγμα πρόθεσης υποκίνησης μίσους κατά των ομοφυλοφίλων και λοιπών ΛΟΑΤΚΙ ατόμων εμπεριέχει η ομιλία του Μητροπολίτη Μόρφου ΝΕΟΦΥΤΟΥ επισήμανε ο Αστυνόμος ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΗΣ , που χειρίστηκε την σχετική υπόθεση εκ μέρους της Αστυνομίας. Ακόμη ο κ. Βέης τεκμηρίωσε την εισήγηση της Αστυνομίας προς τον Γενικό Εισαγγελέα , ο οποίος και είχε τον τελευταίο λόγο στην απόφαση για αθώωση του Μητροπολίτη, επικαλούμενος και την Θρησκευτική ελευθερία που θα πρέπει να γίνεται από όλους σεβαστή, καθότι στην προκειμένη περίπτωση η ομιλία απευθυνόταν στο ποίμνιο των Χριστιανών Ορθοδόξων.

Επισημαίνοντας την πολυπλοκότητα του θέματος ο επικεφαλής του γραφείου για θέματα οικογενειακής βίας και κακοποίησης ανηλίκων παρέπεμψε σε αντίστοιχο συμβάν όπου πάστορας στην Σουηδία- μια χώρα έντονα φιλελευθεροποιημένη- ο οποίος μίλησε για θέματα ομοφυλοφίλων με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, που τα λεχθέντα από τον Μητροπολίτη Μόρφου προσομοιάζουν με χάδι, ο οποίος απαλλάγηκε τόσο από τα Δικαστήρια της χώρας του όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( ΕΔΑΔ) . Ο κ. Βέης ανέφερε ότι η ομιλία του Μητροπολίτη ήταν έκτασης 33 σελίδων και η Αστυνομία παρά την λεπτότητα του θέματος ενήργησε με σχολαστικότητα.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Δεν έπρεπε να τον αφήσετε να νηστέψει - αυστηρότερη νομοθεσία

Πάντως κατά την διάρκεια της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο χαρακτηριστικές ήταν οι σφοδρές επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου από την βουλευτή του ΑΚΕΛ ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΟΥΜΑ , η οποία εμμέσως αλά σαφέστατα ζήτησε από την Αστυνομία- αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν του θέματος. Η κ. Κουκουμά απαρίθμησε σειρά δηλώσεων του Προκαθημένου της Εκκλησίας κατά των ομοφυλοφίλων , που όπως είπε συνιστούν ρητορική μίσους κατά τέτοιων ατόμων.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Από πλευράς τους η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της οργάνωσης  Λεσβίες-Ομοφυλόφιλοι Αμφισεξουαλικοί Τρανς Κουήρ Ίντερσεξ ( ΛΟΑΤΚΙ)  αναφέρθηκαν σε αρκετά κρούσματα ρητορικής μίσους κατά μελών τους που δεν φτάνουν στην Αστυνομία ή όταν φτάνουν δεν δίνεται η κατάλληλη σημασία. Ζήτησαν κάτι, που φαίνεται να συμμερίζονται και η Επίτροπος Διοικήσεως και άλλες υπηρεσίες του κράτους και παραπέμφθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για ετοιμασία τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας προς το αυστηρότερο. Όπερ μεθερμηνευόμενο να καταδικάζονται ευκολότερα όσοι κατά την κρίση των ΛΟΑΤΚΙ ή άλλων τους επιτίθενται φραστικά…

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως Πρόεδρος των ΛΟΑΤΚΙ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ τόνισε ότι περιμένει απάντηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας για καθοδήγηση προς τροποποίηση της νομοθεσίας , ενώ κατσάδιασε την Αστυνομίας, όπως και άλλοι παριστάμενοι των ΛΟΑΤΚΙ γιατί άφησαν τον Μητροπολίτη Μόρφου να νηστέψει και μετά να του πάρουν κατάθεση…