Παραπληγικοί: Φθάνουν στα άκρα μετά το θανατηφόρο με θύμα 69χρονο - Οι σκέψεις τους

Παραπληγικοί: Φθάνουν στα άκρα  μετά το θανατηφόρο με θύμα 69χρονο - Οι σκέψεις τους

Ετοιμάζουν έντονη αντίδραση - Η θέση Αστυνομίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Απογοήτευση, φωνές διαμαρτυρίας και αγανάκτηση επικρατεί στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Παραπληγικών μετά το τραγικό δυστύχημα του περασμένου Σαββάτου όταν έχασε τη ζωή του ο παραπληγικός Μιχάλης Σεβαστίδης ο οποίος παρασύρθηκε ενώ καθόταν στο ηλεκτροκίνητο αναπηρικό τροχοκάθισμά του.
 
Ετοιμάζουν αντίδραση
 
Οι παραπληγικοί ετοιμάζουν αντίδραση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρη Λαμπριανίδη, «το θανατηφόρο του Σαββάτου ήταν το αποκορύφωμα. Δεν πάει άλλο. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα συσκεφθούμε για να αποφασίσουμε τι θα πράξουμε. Μια λύση είναι να  κλείσουμε το δρόμο του Αρχηγείου Αστυνομίας».
 
Ο κ. Λαμπριανίδης φανερά απογοητευμένος, αλλά και φορτισμένος συναισθηματικά, τα έβαλε με την Αστυνομία λέγοντας ότι οι αστυνομικοί δίνουν έμφαση στις παραβάσεις της οδήγησης με υπερβολική ταχύτητα και οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και όχι στην παράνομη στάθμευση οχημάτων σε πεζοδρόμια και αλλού. Κάποιους δεν τους νοιάζει για τους παραπληγικούς». Ο κ. Λαμπριανίδης ανέφερε ότι εκκρεμεί η αύξηση ποινών για τροχαία και η ρυμούλκηση οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα. Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει για να ψηφιστούν αυτά τα νομοσχέδια. Δυστυχώς, πάλι μας πρόλαβαν τα γεγονότα».
 
Ο πρόεδρος των παραπληγικών ζήτησε από τους οδηγούς να είναι πιο προσεκτικοί στο δρόμο και να δίνουν σημασία στους παραπληγικούς και στα πεζοδρόμια.
 
 
Αστυνομία: Έγιναν 13.000 καταγγελίες
 
Aπαντώντας εκ μέρους της Αστυνομίας, ο βοηθός υπεύθυνος Τροχαίας Αρχηγείου Χάρης Ευριπίδου είπε ότι «γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του κ. Λαμπριανίδη. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το 2018 έγιναν 18.000 καταγγελίες για εξώδικα για παράνομη στάθμευση οχημάτων σε πεζοδρόμια. Επίσης, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 έγιναν 13.000. Όσον αφορά την ρυμούλκηση οχημάτων αναμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση όμως εμείς δεν έχουμε την υποδομή για τέτοιες ενέργειες».
 
Ο κ. Ευριπίδου ανέφερε ότι μέσω των νομοσχεδίων για την αύξηση των ποινών για τροχαίες παραβάσεις προβλέπεται και η  παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια.