Αναβρασμός - Αύριο τα κλείνουν για δυο περιόδους οι μαθητές Λυκείων, σειρά παίρνουν οι καθηγητές

Αναβρασμός - Αύριο τα κλείνουν για δυο περιόδους οι μαθητές Λυκείων, σειρά παίρνουν οι καθηγητές

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ

Και οι μαθητές μπαίνουν στον «χορό» των απεργιών με αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, την 3η και 4η περίοδο. Όπως αναφέρει στο Newsbomb, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Παναγιώτης Γεωργίου η αποχή θα πραγματοποιηθεί στα Λύκεια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα σχολεία σε σχέση με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο. 

Η ΠΣΕΜ θεωρεί ως «εγκληματικό το μέτρο των εξετάσεων ανά τετράμηνο».

«Είμαστε δεσμευσμένοι από τις μαθητικές εντολές που έχουμε λάβει για να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστούν και θέλουμε ουσιαστικό διάλογο», τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ στο Newsbomb.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

«Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει να κτυπηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο το δημόσιο σχολείο», σημειώνει ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

ΟΕΛΜΕΚ: Μονόωρη στάση εργασίας

Την ίδια ώρα η ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε την πραγματοποίηση μονόωρης στάσης εργασίας, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, την 1η διδακτική περίοδο. Όπως δήλωσε στο Newsbomb, ο Πρόεδρος των οργανωμένων καθηγητών, Κώστας Χατζησάββας, η απόφαση ελήφθη με αφορμή τέσσερα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους εκπαιδευτικούς και χρονίζουν. 

Πρόκειται για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες, τα προβλήματα που όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί προκάλεσε η πρόχειρη εφαρμογή του νέου τρόπου αξιολόγησης των μαθητών/τριών, τις ακατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά, εξαιτίας τις απουσίας κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και τη μη ύπαρξη ενός συνταξιοδοτικού σχεδίου που εκκρεμεί εδώ και 8 χρόνια.

«Το έργο των εκπαιδευτικών καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο σε συνθήκες καύσωνα και θεωρείται αδήριτη ανάγκη να τοποθετηθούν κλιματιστικά. Για αρκετά χρόνια θέτουμε αυτό το θέμα χωρίς ανταπόκριση.  Μέχρι και σήμερα παρατηρούνται αρκετές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς επίσης και αρκετές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, με αποτέλεσμα όλη αυτή η διαδικασία να αποβαίνει σε βάρος των καθηγητών, των μαθητών και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ προσθέτοντας ότι αναμένεται πρόσκληση από το Υπουργείο Παιδείας «για να εκθέσουμε τα διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν με βάση τη μονόωρη στάση εργασίας».