Δεν ήθελε ασανσέρ στην πολυκατοικία για να μην ενοχλείται από τον θόρυβο του ανεβοκατεβάσματος...

Δεν ήθελε ασανσέρ στην πολυκατοικία για να μην ενοχλείται από τον θόρυβο του ανεβοκατεβάσματος...

Χάος στους συνοικισμούς – προωθείται το πιστοποιητικό μίσθωσης

Του Στέλιου Ξιουρή

Η έννοια της ιδιοκτησίας φαίνεται ότι είναι ριζωμένη στο μυαλό των Ελληνοκυπρίων , οι οποίοι με κάθε ευκαιρία και περίσταση το αναδεικνύουν δημιουργώντας ταυτόχρονα προβλήματα στους συνανθρώπους τους.

Στην προκειμένη περίπτωση η κατάσταση παρατηρείται ανάμεσα στους πονεμένους πρόσφυγες, αφού όπως διαπιστώνουν βουλευτές και τεχνοκράτες που περιδιαβάζουν στους συνοικισμούς επικρατεί χάος…

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Όπως σε περιπτώσεις που επισήμανε και η Διευθύντρια του Επαρχιακού Κτηματολογίου Κερύνειας ΛΟΥΙΖΑ ΜΑΛΑΗ , η οποία ανέφερε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων σε ανθρώπους που μένουν στον πρώτο όροφο προσφυγικής πολυκατοικίας, που αντιδρούν στην εγκατάσταση ανελκυστήρα γιατί θα προκαλείται θόρυβος και θα ενοχλούνται… Σε άλλη περίπτωση κάποιος έκλεισε την βεράντα και εγκατέστησε φουγάρο με αποτέλεσμα η καπνιά να πνίγει τους κατοίκους της πολυκατοικίας που διαμένει. Άλλος έκλεισε την αυλή και έκανε κιόσκι και γκαράζ σε κοινόχρηστο χώρο και κάποιος έκλεισε τις υδρορροές για να μην πηγαίνουν στην αυλή του τα νερά της βροχής!!!

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

 

Επίσπευση διαδικασιών- Πιστοποιητικά μισθώσεων

Η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής ζητά την επίσπευση των διαδικασιών και ρύθμιση των εκκρεμοτήτων για τις τιτλοποιήσεις προσφυγικών οικιών και παραχώρηση πιστοποιητικών μίσθωσης.

Εκκρεμούν:

  • 3527 μισθώσεις σε συνοικισμούς αυτοστέγασης
  • 1995 τίτλοι ιδιοκτησίας συνοικισμοί αυτοστέγασης
  • 1916 πιστοποιητικά μίσθωσης σε κυβερνητικούς οικισμούς
  • 738 τίτλοι ιδιοκτησίας σε κυβερνητικούς οικισμούς

Η πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά και η βουλευτής του ΔΗΣΥ Μαριέλλα Αριστείδου, κάλεσαν το Υπουργείο Εσωτερικών να επισπεύσει τις διαδικασίες.