Καταστρέφουν καταστηματάρχες για να εξυπηρετήσουν… εργολάβους

Καταστρέφουν καταστηματάρχες για να εξυπηρετήσουν… εργολάβους

Η καθυστέρηση στην εκτέλεση δημοσίων έργων αποτελεί εκτελεστικό απόσπασμα για καταστηματάρχες

Του Στέλιου Ξιουρή

Το κλάμα άλλης μιας μερίδας του πληθυσμού που ταλαιπωρείται από την αναλγησία και την  έλλειψη προνοητικότητας των κρατικών υπηρεσιών ακούστηκε , χωρίς φυσικά πέραν της παρηγοριάς να δίνονται λύσεις.

Οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση δημοσίων έργων ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ τους καταστηματάρχες οι οποίοι θεωρούν ότι καταστρέφονται προς εξυπηρέτηση των εργολάβων που αναλαμβάνουν τα δημόσια έργα. Ούτε κάποιος τους πιέζει να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα , αλλά και δεν έχουν οποιεσδήποτε επιπτώσεις στην καριέρα τους, αφού αναλαμβάνουν καινούρια έργα στήνοντας έτσι στο εκτελεστικό απόσπασμα τους , γιατί απλώς προσφέρουν στο κράτος ( ΦΠΑ- Φόρους- θέσεις εργασίας) και δεν ζητούν επιδόματα…

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Και ως περήφανοι εργαζόμενοι δεν θέλουν να τους δίνονται αποζημιώσεις για τις καθυστερήσεις που τους ζημιώνουν, αλλά να επισπεύδονται τα έργα…

Ζημιές 160 εκ. στους καταστηματάρχες της Μισιαούλη και Καβάζογλου- Τι λένε οι βουλευτές

Οι ζημιές των επιχειρήσεων στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου στη Λεμεσό, από διαφυγόντα κέρδη, υπολογίζονται από τους επηρεαζόμενους στα 160 εκ. ευρώ, λόγω των έργων τα οποία συνεχίζονται εδώ και δύο χρόνια, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο. Το αρχικό συμβόλαιο ήταν για 6 μήνες, το συνολικό κόστος 5,5 εκ. ευρώ και το μήκος του δρόμου είναι 1,6 χιλιόμετρα.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Αντρέας Κυπριανού δήλωσε ότι είναι περιουσία και το εισόδημα των επιχειρηματιών το οποίο χάνεται. Οι επιχειρηματίες δεν ζήτησαν αποζημιώσεις, αλλά μείωση του χρόνου αποπεράτωσης των έργων.  Θα πρέπει τα έργα να γίνονται 24 ώρες το 24ωρο, όταν γίνονται έργα σε εμπορικούς οδούς. Επίσης θα πρέπει να έργα να αναθέτονται σε πολλούς εργολάβους.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα μετέφερε την κραυγή αγωνία και την απόγνωση καταστηματαρχών, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι καταστράφηκαν.  Ζήτησε να μελετηθεί το θέμα των αποζημιώσεων.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους κατήγγειλε και την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα σε υπηρεσίες του δημοσίου.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, δήλωσε ότι πρέπει να αποζημιώνονται επιχειρήσεις, όταν πλήττονται από οδικά έργα.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης ανέφερε ότι είναι αδικαιολόγητο να υπογράφονται συμβάσεις και να μην ολοκληρώνονται.