«Ξέχασαν» την κάρτα φιλάθλου - Εξελίξεις

«Ξέχασαν» την κάρτα φιλάθλου - Εξελίξεις

Νέα δεδομένα - Τι λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

«Ξέχασαν» την κάρτα φιλάθλου οι βουλευτές. Στις καλένδες παραμένουν οι πολυθρύλητες αλλαγές στην εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου, αφού οι βουλευτές κρίνουν ότι στο παρόν στάδιο υπάρχουν άλλα θέματα προτεραιότητας.
 
 
Το «Νewsbomb» ψάχνοντας το θέμα διαπίστωσε ότι εντός Σεπτεμβρίου η συζήτηση της κάρτας φιλάθλου δεν υπάρχει στην «ατζέντα» της Επιτροπής Νομικών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου ανέφερε ότι «κρίνουμε αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν πιο επείγοντα θέματα προς συζήτηση». Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι θεωρεί δύσκολη και τη συζήτηση στη Βουλή του θέματος εκτάκτως.
 
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο ο ΔΗΣΥ κατάθεσε  τροποποιητική πρόταση επί τη βάσει της οποίας:
 
Η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, στηρίχθηκε  στην πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι τρεις σημαντικότερες αλλαγές είναι:
1. Η δυνατότητα στα σωματεία να εκδίδουν Localty Card που θα θεωρείται και ως Κάρτα Φιλάθλου. Οι φίλαθλοι θα μπορούν να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους και με την Loyalty card (κάρτα μέλους).
 
2. Γίνεται διαφοροποίηση σε κάποια αδικήματα. Η τιμωρία σε συγκεκριμένα αδικήματα θα είναι αποκλεισμός από τα γήπεδα και όχι ποινή φυλάκισης.
 
3. Τέλος η τρίτη αλλαγή  είναι η προτεινόμενη κατάργηση της αναγκαιότητας έκδοσης Κάρτας Φιλάθλου σε άτομα άνω των 65 ετών.
 
Εξάλλου , η ΕΔΕΚ πρότεινε την αναστολή εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου από τους ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά και μέχρι την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών εφαρμογής του θεσμού.
 
 
Ικανοποίηση Σαββίδη
 
Τη στιγμή που όλοι φαίνεται να ξέχασαν την κάρτα φιλάθλου ενώ οι φίλαθλοι εξακολουθούν να παραμένουν εκτός γηπέδων ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης μιλώντας στην Newsbomb ανέφερε ότι «η απόφασή μας να επεκταθεί η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου για άλλα τρία χρόνια θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για καθιέρωση του θεσμού». Ο κ. Σαββίδης είπε ότι μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 εξέδωσαν κάρτα φιλάθλου 85.100  ενώ με το τέλος της σεζόν 2018-2019 ήταν κάτοχοι 72.000.