Οργανωμένοι Γονείς: Δυσαρέσκεια για εκπαιδευτικούς που γενικεύουν κατηγορίες

Οργανωμένοι Γονείς: Δυσαρέσκεια για εκπαιδευτικούς που γενικεύουν κατηγορίες

"Το Υπουργείο Παιδείας εκεί και όπου παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά να παρεμβαίνει άμεσα εφαρμόζοντας τους κανονισμούς και τη νομοθεσία"

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία  Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για τη μικρή μερίδα εκπαιδευτικών, οι οποίοι με βάση μεμονωμένα περιστατικά, γενικεύουν τις κατηγορίες εναντίον όλων των Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, υποβαθμίζοντας το ρόλο, το έργο και την προσφορά της.

Σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας, οι οργανωμένοι γονείς αναφέρουν πως σε καμιά περίπτωση δεν δύναται να αντικαταστήσουν το Υπουργείο Παιδείας ή να προβαίνουν σε παρεμβάσεις σε θέματα διορισμών και μεταθέσεων εκπαιδευτικών, εφόσον δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους, σημειώνοντας ότι η  Παγκύπρια Συνομοσπονδία, πρώτη έχουμε κακίσει τις μεμονωμένες περιπτώσεις Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων που παρεμβαίνουν στο έργο του Υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεμεσός: Δάσκαλος φέρεται να επιτέθηκε σε 9χρονο μαθητή - Χτύπησε στο κεφάλι

Καλεί το Υπουργείο Παιδείας εκεί και όπου παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά να παρεμβαίνει άμεσα εφαρμόζοντας τους κανονισμούς και τη νομοθεσία.

Για τα κλιματιστικά στα σχολεία, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία αντιλαμβάνεται πλήρως τα προβλήματα που προκύπτουν στις σχολικές μονάδες λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και την αναγκαιότητα αντιμετώπισης τους, παρόλα αυτά, αναφέρει ότι οφείλει να τονίσει ότι η όποια συζήτηση διεξάγεται για το εν λόγω θέμα, οφείλουν  όλοι να τη διεξάγουν στα πλαίσια της λογικής και του εφικτού.

«Ως οργανωμένοι γονείς/κηδεμόνες επαναλαμβάνουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουμε μέσα από διάλογο και σωστό προγραμματισμό να επιλύσουμε το πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση, ως το ανώτερο θεσμικό όργανο των γονέων/κηδεμόνων, δε θα συναινέσουμε σε πρόχειρες λύσεις, όπως την άμεση τοποθέτηση κλιματιστικών, χωρίς τις απαραίτητες έρευνες και κατάλληλο σχεδιασμό που να προνοεί πέρα από την τοποθέτηση, τις διαδικασίες χρήσης, αλλά πρωτίστως τον τρόπο συντήρησης, εφόσον τίθενται θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών μας», σημειώνει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Διαβεβαιώνει όλους τους εκπαιδευτικούς ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουν, λόγω των καιρικών συνθηκών, όμως και ο ίδιοι πρέπει να αντιληφθούν τη σοβαρότητα με την οποία ως εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα, διασφαλίζοντας πάνω από όλα την υγεία των παιδιών.
 
Εξάλλου, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία προτίθεται εντός των επόμενων ημερών να ζητήσει συνάντηση με τη ΠΟΕΔ και τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, για συζήτηση των πρόσφατων γεγονότων στις δύο σχολικές μονάδες, αλλά και των προβλημάτων που προκύπτουν από τη μείωση των ωρών στήριξης αναλφάβητων και παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, τα προβλήματα που προκύπτουν στις σχολικές μονάδες λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και την πρόθεση της ΠΟΕΔ για λήψη απεργιακών μέτρων. 

Πηγή: ΚΥΠΕ