Βλέπουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι οργανωμένοι γονείς με φόντο τον αναβρασμό στην Παιδεία

Βλέπουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι οργανωμένοι γονείς με φόντο τον αναβρασμό στην Παιδεία

Εν αναμονή εξελίξεων

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα βρεθούν αύριο στις 11.15 το πρωί οι Πρόεδροι των Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα δεχθεί τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Σωτήρη Χριστοφή και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Κυριάκο Νικηφόρου. 

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Οι οργανωμένοι γονείς είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένοι με αφορμή τον αναβρασμό που επικρατεί στον τομέα της παιδείας και αυτό αναμένεται να θέσουν στον Πρόεδρο με φόντο και τις επικείμενες απεργίες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, απόψε σε συνεδρία του Συνδέσμου αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Στο μεταξύ, αύριο, σε γενική συνέλευση τα μέλη της ΠΟΕΔ θα κληθούν να επικυρώσουν την στάση εργασίας που προγραμματίζεται για τις 23 Σεπτεμβρίου. Όπως τόνισε στο Newsbomb, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, δεν δικαιολογείται να ξεκινά μια ακόμη σχολική χρονιά με προβλήματα που δεν δικαιολογείται να παρουσιάζονται, όπως τις ελλείψεις σε προσωπικό, την ανυπαρξία κλιματιστικών αλλά και την κατάργηση από το Υπουργείο Παιδείας του Προγράμματος Αλφαβητισμού.

Την ίδια ώρα, η ΟΕΛΜΕΚ έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει μονόωρη στάση εργασίας στις 25 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον αύριο οι μαθητές των Λυκείων θα απέχουν από τα μαθήματα, την 3η και 4η περίοδο ως ένδειξη διαμαρτυρίας με αφορμή την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.