Στη Βουλή ο ΥΠΑΜ με στοιχεία για τους νεοσύλλεκτους

Στη Βουλή ο ΥΠΑΜ με στοιχεία για τους νεοσύλλεκτους

Ενημερώνεται η Επ. Άμυνας και για τη φυγοστρατία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της Β ‘ΕΣΣΟ ολοκληρώθηκε και πλέον ήλθε η ώρα για τον απολογισμό… Σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής ζητεί ενημέρωση σε υψηλό επίπεδο για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουλίου 2019 με την ορκωμοσία.
 
 
Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης θα δώσει όλα τα αναλυτικά στοιχεία που απαιτούνται στη Βουλή. Τη φετινή χρονιά κατατάχθηκαν 4000 νεοσύλλεκτοι. Η Επιτροπή θα ζητήσει όλες τις λεπτομέρειες και τυχόν προβλήματα που υπήρξαν.
 
Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Ηλίας Λεοντάρης θα δώσουν στοιχεία  για τη βασική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, αλλά και την κατάταξη στις Μονάδες.
 
Θα δώσουν στοιχεία για τη φυγοστρατία
 
Παράλληλα, οι βουλευτές αναμένεται να  ζητήσουν λεπτομέρειες και για τη φυγοστρατία. Πάντως, όπως έγραψε το «Νewsbomb»,   οι τελευταίες αποφάσεις της Βουλής και τα μέτρα που λήφθηκαν για τη φυγοστρατία έριξαν το ποσοστό άρνησης για τη στράτευση μόλις στο 2.9%.
 
 
Eξάλλου, η Βουλή θα ενημερωθεί και για το νομοσχέδιο που θέλει να φέρει στη Βουλή ο Υπουργός για τους σπουδαστές στρατιώτες.
 
Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο, όσοι  αποφασίσουν να πάνε για σπουδές προτού ολοκληρώσουν τη θητεία τους δεσμεύονται με εγγύηση. Δηλαδή, εάν οι συγκεκριμένοι στρατιώτες αποστρατεύονται τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο για να μην χάσουν τη φοιτητική χρονιά θα μπορούν να πάνε σε σπουδές και όταν επιστρέψουν είτε το καλοκαίρι είτε με το πέρας των σπουδών τους να εκτίσουν το υπόλοιπο της θητείας τους. Εάν δεν το πράξουν τότε η εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ θα κατάσχεται.