Η ΟΛΤΕΚ προειδοποιεί για προβλήματα αν εφαρμοστεί το Ν/σ και η εγκύκλιος για τα τετράμηνα

Η ΟΛΤΕΚ προειδοποιεί για προβλήματα αν εφαρμοστεί το Ν/σ και η εγκύκλιος για τα τετράμηνα

"Πρέπει να δοθεί ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο στα θέματα των διαδικασιών και των χρονοδιαγραμμάτων..."

Την πλήρη και σαφή υποστήριξή του στην καθιέρωση των εξετάσεων ανά τετράμηνο επαναβεβαιώνει το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ, θεωρώντας ότι θα βοηθήσει σημαντικά την κυπριακή Παιδεία, προειδοποιώντας ωστόσο και για δημιουργία προβλημάτων. Αυτό γιατί διαπιστώνει ότι όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυπριακή Βουλή και ιδιαίτερα η εγκύκλιος με τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα που στάλθηκε από το Υπουργείο, δημιουργήθηκε ένα σχέδιο γραφειοκρατικό, μη λειτουργικό, το οποίο αν εφαρμοστεί θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα επιλύσει.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του, το θέμα της εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνων από τη φετινή χρονιά στην Α’ τάξη των Τεχνικών Σχολών, απασχόλησε το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ στην τελευταία του συνάντηση, στις 12 Σεπτεμβρίου.
 
Το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν έχουν ενημερωθεί έγκαιρα και με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη στελέχωση των Σχολείων, ιδιαίτερα στην Τεχνική Εκπαίδευση, είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
«Πρέπει να δοθεί ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο στα θέματα των διαδικασιών και των χρονοδιαγραμμάτων. Θεωρούμε ότι μια σωστή βάση για το διάλογο αποτελεί το κείμενο – έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής που είχε διοριστεί από τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας και στην οποία συμμετείχαν, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, το Υπουργείο Παιδείας και Πανεπιστημιακοί και ομόφωνα είχε γίνει αποδεκτή. Ελπίζοντας ότι δεν θα θυσιαστεί η ουσία για τις εντυπώσεις, το Υπουργείο θα επανεξετάσει το θέμα των διαδικασιών και χρονοδιαγραμμάτων με στόχο την ορθότερη εφαρμογή του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων», καταλήγει το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ, στην ανακοίνωση του.

Πηγή: ΚΥΠΕ