Ποια χωριά της Πάφου μένουν εκτός Στεγαστικής βοήθειας από το κράτος

Ποια χωριά της Πάφου μένουν εκτός Στεγαστικής βοήθειας από το κράτος

Τι αναφέρει ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης

Σε ανακοίνωση τύπου ο Βουλευτή ΔΗΚΟ Πάφου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης αναφέρεται σε κενά και ελλείψεις που παρουσιάζει το Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών και Ακριτικών Περιοχών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι όπως έχει προκηρυχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών με ισχύ την 1η Ιουλίου 2019 έχει διαπιστωθεί ότι αυτό παρουσιάζει σοβαρά κενά και ελλείψεις και γι΄αυτο το θέμα έχει εγγραφεί ως αυτεπάγγελτο από τον Βουλευτή ΔΗΚΟ Πάφου στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Εσωτερικών για συζήτηση και λήψη των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμος Κ Πολεμιδιών: Φυλάει τα ρούχα του, να έχει τα μισά

O κ. Πιττοκοπίτης σημειώνει ότι ατυχώς το μοναδικό κριτήριο επιλογής των κοινοτήτων που εμπίπτουν στο συγκεκριμένο σχέδιο λαμβάνεται μόνο το υψόμετρο των 600 μέτρων και άνω.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός του σχεδίου η πλειονότητα των κοινοτήτων της ορεινής Πάφου που βρίσκονται κάτω από το υψόμετρο των 600 μέτρων σε αντίθεση με γειτονικές κοινότητες, για παράδειγμα, εμπίπτουν στο σχέδιο οι κοινότητες Σαλαμιούς και Αρμίνους αλλά είναι εκτός τα Κελοκέδαρα και τα Μέσανα. Ειναι εντός η Φοιτη και η Λάσα αλλά είναι εκτός η Σίμου - Δρύμου - Δρυνια, Κρίτου Μαρόττου – Κανναβιού – Άγιος Δημητριανός και Ψάθι. Εντός βρίσκονται η Τσάδα κα η Κοίλη και εκτός η Καλλέπεια – Λετύμπου – Χούλου- Πολέμι – Στρουμπί και Γιόλου. Εκτός επίσης παραμένουν όλες οι κοινότητες του Διαρίζου και όλες οι κοινότητες του Διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς.

Είναι αναγκαίο και επιβάλλεται όπως εκτός από το υψόμετρο, να λαμβάνεται υπόψιν και η απόσταση από τα αστικά κέντρα εάν πράγματι ο στόχος της πολιτείας είναι η στήριξη της υπαίθρου. Επίσης το σχέδιο αφορά σε παροχή οικονομικής ενίσχυσης για κατοίκηση σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές - κοινότητες εντός οικιστικών περιοχών και οικιστικών ζωνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η θέση η δική μας είναι ότι θα πρέπει να θεωρούνται ότι είναι δικαιούχοι όσοι έχουν εξασφαλισμένη άδεια οικοδομής ανεξάρτητα στο που βρίσκεται το τεμάχιο όπου θα ανεγέρθη η κατοικία .

Θεωρούμε ότι είναι ορθό και δίκαιο και ότι εξυπηρετούνται καλύτερα οι στόχοι του σχεδίου να θεωρούνται δικαιούχοι και άτομα τα οποία άρχισαν οικοδομικές εργασίες ανεξάρτητα σε πιο στάδιο βρίσκεται η οικοδομή εφόσον πληρούνται τα άλλα κριτήρια του σχεδίου.
Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης

Βουλευτής ΔΗ.ΚΟ Πάφου