Η ΠΣΕΜ καλεί τους μαθητές σε κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή

Η ΠΣΕΜ καλεί τους μαθητές σε κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή

«Δυστυχώς και στην Κύπρο, το περιβάλλον θυσιάζεται στο βωμό της «ανάπτυξης» και της αύξησης των κερδών μερικών, με τη στήριξη και της Κυβέρνησης»

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) καλεί τους μαθητές των Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Εξατάξιων Γυμνασίων να παρευρεθούν αύριο Παρασκευή, η ώρα 10:00 έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων για να ενώσουν τις φωνές τους με τους μαθητές όλου του κόσμου που θα πραγματοποιήσουν την ίδια ημέρα κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι με τον Νικηφόρου οι καθηγητές - Δεν συζητούν ξανά μαζί του

Σε ανακοίνωση της η ΠΣΕΜ, αναφέρει ότι οι δραματικές κλιματικές αλλαγές και η αυξανόμενη συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων, η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και τόσα άλλα που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, στέλνουν συνεχώς το δικό τους σήμα κινδύνου.

Στάση εργασίας αποφάσισε και η ΟΛΤΕΚ

Δυστυχώς στις μέρες μας, σημειώνει, η εκμετάλλευση του περιβάλλοντος στόχο έχει την ραγδαία αύξηση των κερδών και όχι τη διατήρηση του σε συνδυασμό με το κοινωνικό όφελος - αυτό είναι το βασικότερο επιχείρημα, γιατί ο αγώνας για προστασία του Περιβάλλοντος είναι παράλληλα και αγώνας ενάντια στις πολιτικές που εκμεταλλεύονται και τον ίδιο τον άνθρωπο με στόχο το κέρδος.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Δυστυχώς και στην Κύπρο, το περιβάλλον θυσιάζεται στο βωμό της «ανάπτυξης» και της αύξησης των κερδών μερικών, με τη στήριξη και της Κυβέρνησης. Οι πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος έχουν πέσει κι αυτές θύμα της ισοπεδωτικής λιτότητας. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα έχουν οξυνθεί ως αποτέλεσμα επίσης της άναρχης ανάπτυξης», προστίθεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ