Σηκώνουν το τηλέφωνο οι καθηγητές και μιλάνε με Χαμπιαούρη - Στάση εργασίας την Τετάρτη

Σηκώνουν το τηλέφωνο οι καθηγητές και μιλάνε με Χαμπιαούρη - Στάση εργασίας την Τετάρτη

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής - Τι ώρα θα πάνε στο σχολείο οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Της Άντρης Θρασυβούλου

Μετά από τη στάση εργασίας που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔ τη Δευτέρα, σειρά παίρνει αύριο η ΟΕΛΜΕΚ. Οι εκπαιδευτικοί κατέρχονται σε 45λεπτη στάση εργασίας έπειτα από την απόφαση του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ την 1η διδακτική περίοδο, δηλαδή από τις 7:30πμ – 8:15πμ.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας ανέφερε στο Newsbomb ότι δεν αποκλείεται η διευθέτηση συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας, καθώς αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ τη Δευτέρα, με στόχο οι εκπαιδευτικοί να εκθέσουν τις θέσεις τους για τη νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών, την μη έγκαιρη στελέχωση των σχολείων και για τις κακές συνθήκες εργασίας λόγω της μη τοποθέτησης κλιματιστικών.

Σήμερα, όπως δηλώνει ο ίδιος, θα μιλήσουν με το αρμόδιο Υπουργείο.

Ωστόσο, ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης δηλώνει στο Newsbomb ότι ''η στάση προβλέπεται να είναι μαζικότατη'', τονίζοντας παράλληλα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα κάνουν πίσω και δεν θα προσέλθουν στον διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας εάν δεν ακυρωθούν οι εξετάσεις τετραμήνων. Όπως είπε ο ίδιος, σε περίπτωση που δεν αλλάξουν οι αποφάσεις για τα τετράμηνα, τα μέτρα θα κλιμακωθούν τον Δεκέμβριο. Οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε απεργίες κατά τις ημερομηνίες των εξετάσεων, δηλαδή στις 9,12,16,18 και 19 Δεκεμβρίου.

Είπε «ναι» η ΟΕΛΜΕΚ για συνάντηση με Χαμπιαούρη αλλά κανονικά η στάση εργασίας

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Η ΟΛΤΕΚ κατέρχεται σε στάση εργασίας την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, την 3η διδακτική περίοδο.

Σε ότι αφορά στη στάση εργασίας που θα γίνει την Τετάρτη, η ΟΕΛΜΕΚ παρακαλεί τους γονείς να προβούν σε διευθετήσεις, ώστε για λόγους ασφαλείας, τα παιδιά τους να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες, στις 8:15πμ ώρα έναρξης της 2ης διδακτικής περιόδου.