8-9 χιλιάδες εκτρώσεις τον χρόνο στην Κύπρο - Μαθήτριες 16 χρονών δεν ήξεραν περί εμμήνου ρήσεως

8-9 χιλιάδες εκτρώσεις τον χρόνο στην Κύπρο - Μαθήτριες 16 χρονών δεν ήξεραν περί εμμήνου ρήσεως

Ανύπαρκτη η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Του Στέλιου Ξιουρή

Τρομακτικό νούμερο που αναλόγως της φιλοσοφικής προσέγγισης του κάθε ανθρώπου μπορεί και να εκληφθεί από μαζική παιδοκτονία έως και απότοκο της σύγχρονης εποχής …Προφανώς και η έλλειψη μέριμνας από την πολιτεία, λόγω απουσίας των σύγχρονων μεθόδων διδακτικής , όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, επιτείνει το πρόβλημα,  έτσι που στις κοπέλες που υποχρεωτικά επιδίδονται σε αμβλώσεις να τους αφήνονται ψυχικά τραύματα που δύσκολα …επουλώνονται.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Σημειώνεται ότι το θέμα των αμβλώσεων έχει ρυθμιστεί νομοθετικά πριν ορισμένους μήνες και περιγράφεται επακριβώς σε ποιες περιπτώσεις καθίστανται νόμιμες , παρά την διαφωνία Εκκλησίας αλλά και αρκετών ανθρώπων που θεωρούν ότι πρόκειται περί...δολοφονίας.

Προς καλύτερη εφαρμογή της ψηφισθείσας νομοθεσίας ο βουλευτής των Οικολόγων ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΠΟΜΕΜΠΤΟΥ πρότεινε μεταξύ άλλων την σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής που θα ενημερώνει τις κοπέλες περί της άμβλωσης, προτού καταφύγουν στην εν λόγω ενέργεια…

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής διαφάνηκε το τεράστιο έλλειμμα στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, αφού το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει ΜΟΝΟ για τα Γυμνάσια ελάχιστες ώρες διδασκαλίας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η Αναστασία Παπαδοπούλου ζητεί από την προδημοτική ν’ αρχίζει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Καταλυτική ήταν στην διάρκεια της συζήτησης η παρέμβαση της Προέδρου του Συμβουλίου «Φωνή» ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία επισήμανε ότι η σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας είναι διάτρητη και χρήζει ενδελεχούς μελέτης και επεξεργασίας.

Επισήμανε ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει ν’ αρχίζει από την προδημοτική και τα παιδιά βάσει επιστημονικών προσεγγίσεων να μαθαίνουν περί του σώματος τους. Ακόμη ανέφερε ότι είναι λάθος να διασυνδεθεί το σεξ με τις εκτρώσεις και χαρακτήρισε οπισθοδρόμηση την υποχρέωση της κοπέλας πριν την άμβλωση να περιγράψει εκ νέου την τραυματική της εμπειρία στην Συμβουλευτική Επιτροπή, όπως σημειώνεται σε σχετική πρόνοια της νομοθεσίας.

Οι τοποθετήσεις πλέον των υπολοίπων φορέων, Επίτροπος Διοικήσεως- ανθρωπίνων δικαιωμάτων- ΜΚΟ , Υπ. Παιδείας- Υγείας, περιστράφηκαν γύρω από τις τοποθετήσεις της κ. Παπαδοπούλου που ως επί το πλείστον τις υιοθέτησαν.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση της Προέδρου της Γυναικολογικής Εταιρείας ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΥ , η οποία μετέφερε τις εμπειρίες της, με κορίτσια 15-16 ετών να  μην γνωρίζουν περί των λειτουργιών του σώματος τους, όπως η έμμηνος ρήση τους. Μόλις ήρθαν κοντά μας τα κορίτσια είπε η γυναικολόγος, μίλησαν ελεύθερα , αφού δεν ένοιωθαν άνετα με τους δασκάλους για να συζητήσουν τα γενετήσια ερωτήματα που έχει κάθε έφηβος …