Αυτό είναι το νέο υπερόπλο της Εθνικής Φρουράς ( Φωτό -Bίντεο)

Αυτό είναι το νέο υπερόπλο της Εθνικής Φρουράς ( Φωτό -Bίντεο)

Καλά νέα στην παρέλαση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου σήμερα Τρίτη αποκτά νέο ενδιαφέρον και φέρνει καλά νέα. Η Εθνική Φρουρά θα παρουσιάσει το νέο οπλικό σύστημα «Νora - Alexander Β 52 προερχόμενο από τη Σερβία.
 
 
Το νέο οπλικό σύστημα αποτελεί πυροβολαρχία με 24 τροχοφόρα αυτοκινητούμενα οβιδοβόλα. Το σερβικό τροχοφόρο αυτοκινούμενο πυροβόλο Nora-B52 των 155 mm, διαθέτει σωλήνα 52 διαμετρημάτων και έχει δραστικό βεληνεκές 32 χλμ. με κοινό βλήμα Μ107 ενώ με ειδικά ενισχυμένα βλήματα αυξάνει η εμβέλεια του στα 41.800 μέτρα.
 
 
Λίγες ημέρες πριν από την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου επικρατεί πυρετός προετοιμασιών στο Υπουργείο Άμυνας αφού στο νησί θα φθάσει ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάντερ Βουλίν. Η επίσκεψη του Σερβου ΥΠΑΜ σχετίζεται με την παρουσίαση του νέου σερβικού οπλικού συστήματος στην παρέλαση. Παράλληλα, στην Κύπρο θα βρίσκεται και ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
 
vulin1
 
Ο Σέρβος Υπουργός θα έχει επίσημη συνάντηση και με τον ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη.  Εξάλλου, ο Ελλαδίτης ΥΠΑΜ ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα παραστεί σε όλες τις εκδηλώσεις.
 
 
βομβα
 
Έφεραν Leopard στα κατεχόμενα
 
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο στα κατεχόμενα έφεραν 44 άρματα μάχης Leopard 2A4 στα κατεχόμενα, από την 1η τουρκική Στρατιά του Έβρου. Το σερβικό οπλικό σύστημα αποτελεί απάντηση στους τουρκικούς σχεδιασμούς.