Το κενό στη λειτουργία ιδιωτικών σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης - Τι θα κάνει το Υπ. Παιδείας

Το κενό στη λειτουργία ιδιωτικών σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης - Τι θα κάνει το Υπ. Παιδείας

Οι κινήσεις του αρμόδιου Υπουργείου

Η αναγκαιότητα κατοχύρωσης της ιδιωτικής μουσικής εκπαίδευσης και γενικότερα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον τομέα των τεχνών στην Κύπρο είναι υπαρκτή. Αυτό αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης τονίζοντας ότι το αρμόδιο Υπουργείο έχει διαπιστώσει το κενό το οποίο υφίσταται εξαιτίας της απουσίας νομοθεσίας που να αφορά στην κατάλληλη ρύθμιση όχι μόνο της ιδιωτικής μουσικής εκπαίδευσης, αλλά ολόκληρου του τομέα της ιδιωτικής καλλιτεχνικής παιδείας.

''Με στόχο την προώθηση της επίλυσης του εν λόγω ζητήματος και στη βάση σχετικών εισηγήσεων που είχαν υποβληθεί, έχω πρόσφατα δώσει οδηγίες για προώθηση της επεξεργασίας (μέσω αγοράς υπηρεσιών εμπειρογνωμόνων) ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου (περιλαμβανομένων και των σχετικών Κανονισμών) που θα διέπει στο σύνολο τους τα θέματα που αφορούν στην ίδρυση, λειτουργία και εποπτεία όλων των εν γένει ιδιωτικών σχολών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης'', αναφέρει ο κ. Χαμπιαούρης σε απάντηση του σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργου Περδίκη.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, έχουν δοθεί οδηγίες και για τη συγκρότηση Επιτροπής στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας η οποία, ανάμεσα σε άλλα, θα έχει συμβουλευτικό ρόλο τόσο προς τον Υπουργό, όσο και προς τους εμπειρογνώμονες στους οποίους θα ανατεθεί η ετοιμασία του νομοσχεδίου και θα προσδιορίσει και τους συγκεκριμένους όρους εντολής που θα τους δοθούν.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

''Απώτερος στόχος είναι όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ανάθεση της εκπόνησης του ρυθμιστικού πλαισίου από τους εμπειρογνώμονες να ολοκληρωθούν το συντομότερο και ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι ενώπιον της Βουλής για συζήτηση το συντομότερο δυνατόν'', καταλήγει ο κ. Χαμπιαούρης.