Επ.Εθελοντισμού: Η κοινωνική αλλαγή και δικαιοσύνη δεν επιτυγχάνονται με σωματική βία

Επ.Εθελοντισμού: Η κοινωνική αλλαγή και δικαιοσύνη δεν επιτυγχάνονται με σωματική βία

Η Διεθνής Ημέρα Μη Βίας (International Day of Non-Violence) αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Οκτωβρίου

Η μη βίαιη δράση μπορεί να περιλαμβάνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως πορείες, ενέργειες μη συνεργασίας και μη βίαιες παρεμβάσεις αφού η κοινωνική αλλαγή  και η κοινωνική δικαιοσύνη δεν επιτυγχάνονται με σωματική βία, αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, σε μήνυμα για την Διεθνή Ημέρα Μη Βίας στις 2 Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Ο κ. Γιαννάκη αναφέρει ότι το γραφείο του αναγνωρίζει τη διαχρονικότητα της φιλοσοφίας του Μαχάτμα Γκάντι, μιας φιλοσοφίας που γεννήθηκε πριν από τόσα χρόνια, αλλά φαντάζει πιο επίκαιρη και πιο αναγκαία από ποτέ. 

"Στην Κύπρο η Κοινωνία των Πολιτών και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις διατρανώνουν με τον καλύτερο τρόπο την πεποίθησή τους κατά της βίας.  Με ήθος και αξιοπρέπεια εργάζονται αθόρυβα για επίτευξη των στόχων που θέτουν στον τομέα δραστηριοποίησής τους και τις συγχαίρουμε για αυτό", τονίζει.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η Διεθνής Ημέρα Μη Βίας (International Day of Non-Violence) αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Οκτωβρίου, ημερομηνία γέννησης του Μαχάτμα Γκάντι.  Η απόφαση λήφθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις 15 Ιουνίου 2007. 

Πηγή: ΚΥΠΕ