Περιουσιακό: 60 υποθέσεις Ε/κ στο ΕΔΑΔ - Ο Βαρωσιώτης που απειλεί... την Ευρώπη

Περιουσιακό: 60 υποθέσεις Ε/κ στο ΕΔΑΔ - Ο Βαρωσιώτης που απειλεί... την Ευρώπη

Οι 6000 υποθέσεις στην «Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το Κυπριακό περνά μέσα από το περιουσιακό και την παράνομη ιδιοκτησία εδώ και 45 χρόνια του ψευδοκράτους της νόμιμης γης των Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών. Όπλο των Ελληνοκυπρίων αποτελεί σαφέστατα η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πληροφορίες της «Νewsbomb» αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στο Δικαστήριο του Στρασβούργου 60 υποθέσεις Ελληνοκυπρίων που καταπατουνται οι ιδιοκτησίες τους από τον Αττίλα. 
 
 
Την ίδια ώρα στην υποτελή «Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας» της Τουρκίας που εδρεύει στα κατεχόμενα εκκρεμούν 6000 υποθέσεις Ελληνοκυπρίων με τις 500 να αφορούν την περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού.
 
«Πονοκέφαλος» η υπόθεση Ραμόν
 
Ο Αμμοχωστιανός χειροπράκτης Ντίνος Ραμόν πάει να φέρει τα πάνω - κάτω στο θέμα των περιουσιών  και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Ραμόν προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διεκδικώντας 500.000 ευρώ για χρέος απώλειας χρήσης από την Τουρκία. Η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και 9 χρόνια στο ΕΔΑΔ.
 
Ο Ραμόν αρχικά προσέφυγε στην κυπριακή Δικαιοσύνη και ακολούθως στο Στρασβούργο. Παράλληλα, με προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα ζήτησε το «πάγωμα» των προενταξιακών κονδυλίων προς την Τουρκία εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του. Ο Ραμόν έδωσε οδηγίες στο δικηγόρο του Αχιλλέα Δημητριάδη να άρει ακόμα και την … ασυλία της Ε.Ε. εφόσον δεν πάρει τα χρήματά του.  Ο Ελληνοκύπριος επιδιωκει ταυτόχρονα όπως η τελική απόφαση του ΕΔΑΔ εφόσον είναι θετική να εκτελεστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελούμενο από 49 κράτη ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλες χώρες.
 
 
Η υπόθεση έχει τετραπλό ενδιαφέρον αφού:
  • 1. Επιδιώκεται απόφαση του ΕΔΑΔ.
  • 2. Γίνεται προσπάθεια δέσμευσης της προενταξιακής βοήθειας στην Τουρκία.
  • 3.  Ζητείται η άρση ασυλίας της Ευρ. Επιτροπής για μια κυπριακή υπόθεση.
  • 4. Ζητείται από την Επιτροπή Επιτροπή διαφάνεια διαδικασιών.