Έκρηξη παραπόνων από τους ΣΥΟΠ για μεταθέσεις - Η θέση του ΓΕΕΦ

Έκρηξη παραπόνων από τους ΣΥΟΠ για μεταθέσεις - Η θέση του ΓΕΕΦ

Τι καταγγέλλουν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σωρηδόν είναι τα παράπονα Συμβασιούχων Οπλιτών. Στο επίκεντρο εξακολουθεί να βρίσκεται το κεφάλαιο των μεταθέσεων στρατιωτών, Οι Οπλίτες καταγγέλλουν στην Newsbomb έλλειψη ίσης μεταχείρισης με το ΓΕΕΦ να δηλώνει ετοιμότητα για διεξαγωγή  έρευνας.
 
Τι καταγγέλλουν
 
Στο επίκεντρο  των καταγγελιών βρίσκονται οι μεταθέσεις στρατιωτών (γνωρίζουμε τις περιπτώσεις, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τις αναφέρουμε). Χαρακτηριστικά, μας λέχθηκε ότι υπάρχει περίπτωση για τετραπλή μετάθεση γυναίκας στην πόλη που κατοικεί σε διάστημα έξι μηνών  από την πρόσληψη. Οι μεταθέσεις αυτές που κρίνονται ευνοϊκές από συναδέλφους της κοπέλας, προκαλούν την  «έκρηξη» στους ΣΥΟΠ, αφού προέκυψαν αρκετά παράπονα από αρκετούς άλλους οπλίτες οι οποίοι προέρχονται από άλλες πόλεις και πηγαινοέρχονται Λευκωσία για τρία χρόνια.
 
 
Χαρακτηριστικά, Συμβασιούχοι Οπλίτες μάς ανέφεραν ότι οι καταγγελίες και τα παράπονα για διακρίσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα και ένα από τα κακά της Ε.Φ.
 
 
Θα γίνει έρευνα
 
Το «Νewsbomb» επικοινώνησε με το ΓΕΕΦ και έδωσε τις πιο πάνω καταγγελίες των ΣΥΟΠ. Όπως μας λέχθηκε θα συγκεντρωθούν τα στοιχεία και θα γίνει έρευνα ώστε να διορθωθούν τα λάθη ή παραλείψεις. Από την άλλη λέχθηκε οτι κάθε παράπονο διερευνάται και αξιολογείται. Ωστόσο, όπως μας λέχθηκε οι τέσσερεις αυτες μεταθέσεις μπορεί να προκύπτουν είτε από το κλείσιμο Μονάδων, είτε για υπηρεσιακούς λόγους.