Υπογραφή συμβολαίων για την κατασκευή της γέφυρας Νατάς- Κελοκεδάρων

Υπογραφή συμβολαίων για την κατασκευή της γέφυρας Νατάς- Κελοκεδάρων

Στόχος η ασφαλής πρόσβαση χρηστών

Υπογράφηκαν σήμερα  στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου τα συμβόλαια  για την κατασκευή της γέφυρας Νατάς- Κελοκεδάρων. Την κατασκευή θα αναλάβει η εταιρεία  Χαραλαμπίδης Σ. Πέτρος  & Αδερφοί Ltd  και η διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών υπολογίζονται στους τρεις μήνες.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Όπως ανέφερε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου κατά την υπογραφή των συμβολαίων, το έργο της κατασκευής της γέφυρας Νατάς – Κελοκεδάρων βρίσκεται επί του ποταμού Ξερού, περιοχής Ζυριπιλλή της επαρχίας Πάφου. Στόχος  του έργου είναι η κατασκευή δρόμου-- γέφυρας μεταξύ Νατάς - Κελοκεδάρων επί του Ποταμού Ξερού ώστε να δημιουργηθεί μια ασφαλή πρόσβαση των χρηστών, περιλαμβανομένου της ορθής σύνδεσης του έργου και του ελεύθερου χώρου με τους εφαπτόμενους δρόμους. 

Η γέφυρα συνέχισε,  θα διευκολύνει την πρόσβαση μεταξύ παραποτάμιων κοινοτήτων , θα υπάρχει ασφάλεια σε περιπτώσεις πολυομβρίας και μεγάλων ροών στον ποταμό, ενώ θα βοηθήσει και στη διακίνηση γεωργικών προϊόντων, καθώς και στη διακίνηση πυροσβεστικών οχημάτων στην περιοχή που ενδεχομένως να χρειασθούν.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Το έργο αφορά την κατασκευή γέφυρας συνολικού μήκους 22 μέτρων, συνολικού πλάτους 8,92 μέτρων και ύψους 2,50 μέτρων. Επιπλέον θα διαμορφωθεί το εφαπτόμενο οδικό δίκτυο.

Πηγή: ΚΥΠΕ