"Οι θρησκευτικές περιηγήσεις συμβάλλουν στην ανάδειξη της Κύπρου ως προσκυνηματικού προορισμού"

"Οι θρησκευτικές περιηγήσεις συμβάλλουν στην ανάδειξη της Κύπρου ως προσκυνηματικού προορισμού"

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης

Οι θρησκευτικές περιηγήσεις, μια πρωτοβουλία που επιτυχώς αναπτύσσεται σε συνεργασία με τον θρησκευτικό πολιτιστικό οργανισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας «Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Παλαιστινιακή Εταιρεία», συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη του τόπου μας ως προσκυνηματικού προορισμού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια αφιερωματικής πλάκας στην Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, με την ευκαιρία της αναβίωσης των θρησκευτικών περιηγήσεων «Ρωσία-Κύπρος-Ιεροσόλυμα».

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Στην ομιλία του ο κ. Συλλούρης συνεχάρη τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής για το έργο του "το οποίο δεν περιορίζεται στην ποιμαντική, κοινωνική και φιλανθρωπική μέριμνα, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα της ανάπτυξης ενός διαλόγου για θρησκευτικά ζητήματα και της προβολής της Κύπρου ως τόπου με ορθόδοξο πολιτισμό ο οποίος χάνεται στα βάθη των αιώνων".

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως "συνοδοιπόρος σε αυτή την πορεία, ο Πρόεδρος της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινιακής Εταιρείας, πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στενός φίλος της Κύπρου και της Ελλάδας, Sergei Stepaschin, ο οποίος έχει συνδέσει τη ζωή και τη δράση του με τις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες της περιοχής της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής".

Υπογράμμισε πως "οι μακραίωνοι πολιτιστικοί δεσμοί που συνδέουν τις χώρες μας, Κύπρο και Ρωσία αποτελούν το ισχυρό θεμέλιο επί του οποίου οικοδομούνται σήμερα νέες γέφυρες διαλόγου και συνεργασίας".

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο κ. Συλλούρης ευχήθηκε οι προσπάθειες για προσέλκυση περιηγητών στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας να έχουν τη δέουσα ανταπόκριση και η προσφορά σας αυτή να διευρύνει τους οικουμενικούς ορίζοντες του χριστιανισμού. 

Πηγή: ΚΥΠΕ