Τραβολογούν στα δικαστήρια την Ειρήνη Χαραλαμπίδου για καταγγελίες στην Βουλή

Τραβολογούν στα δικαστήρια την Ειρήνη Χαραλαμπίδου για καταγγελίες στην Βουλή

Που σταματάει η ασυλία των βουλευτών;

Του Στέλιου Ξιουρή

Σε  πολιτικές ακροβασίες επιδίδονται οι βουλευτές που εξετάζουν τα ΑΔΙΟΡΑΤΑ όρια της βουλευτικής ασυλίας. Μάλιστα προς παράδειγμα η βουλευτής του ΑΚΕΛ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, αναφέρθηκε σε περίπτωση όπου μαζί με άλλους δυο βουλευτές, παρουσιάζονται ως ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ σε υπόθεση αστικής αγωγής για καταγγελίες που διατύπωσαν με δηλώσεις τους στην Βουλή.

Όπως επισήμανε η κ. Χαραλαμπίδου, ο δικαστής αποδέχθηκε την εκδίκαση της υπόθεσης , προφανώς εξετάζοντας ότι το σχετικό θέμα δεν εμπίπτει στα όρια της ασυλίας που απολαύουν οι βουλευτές.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Οι αναφορές της βουλευτού, έγιναν πριν από λίγη ώρα σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, που εξέταζε νομοσχέδιο για διασαφήνιση των ορίων της ασυλίας βουλευτών, οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις εκμεταλλεύονται το εν λόγω προνόμιο, για να επιδοθούν σε ορισμένα αδικήματα.

Όπως αναφέρθηκε από την ανώτερη λειτουργό του Υπουργείου Δικαιοσύνης ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ ,η αναγκαιότητα προέκυψε λόγω των αλλαγών στην πολιτική ζωή και την εισβολή των μίντια και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στις πολιτικές και όχι μόνο δραστηριότητες.

Η λεπτή και αδιόρατη γραμμή που διαχωρίζει την προστασία που προσφέρει η ασυλία έως και την φίμωση των βουλευτών, αποτέλεσε τον προβληματισμό όλων των  εμπλεκομένων.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής που συζητούσε το σχετικό θέμα , βουλευτής ΔΗΣΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ανέφερε ότι η Βουλή είναι ο πυρήνας της Δημοκρατίας και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο φίμωσης της πολιτικής δράσης.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ, επισήμανε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι η ασυλία στην διάπραξη ποινικών αδικημάτων και παρέπεμψε σε περιπτώσεις με τα πρόστιμα σε παρανομούντες οδηγούς- βουλευτές.

Η Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ, ανέφερε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν μανδύας η ασυλία από βουλευτές και να κρύβονται πίσω της …