Τα βρίσκουν Χαμπιαούρης- ΟΕΛΜΕΚ για τα τετράμηνα και νηνεμία στα σχολεία

Τα βρίσκουν Χαμπιαούρης- ΟΕΛΜΕΚ για τα τετράμηνα και νηνεμία στα σχολεία

Σε εξέλιξη συνάντηση

Του Στέλιου Ξιουρή

Ειρήνη στα σχολεία φαίνεται ότι θα προκύψει μετά την συνάντηση του Υπουργού Παιδείας ΚΩΣΤΑ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗ με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα (άρχισε στις 12 το μεσημέρι) στο κτήριο του Υπ. Παιδείας.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου φαίνεται ότι θα υπάρξει κατάληξη μεταξύ των δυο πλευρών και με εκατέρωθεν υποχωρήσεις θα επέλθει η πολυπόθητη για όλους νηνεμία στα εκπαιδευτήρια Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Οι παρασκηνιακές διεργασίες των τελευταίων ημερών φαίνεται να απέδωσαν καρπούς και Χαμπιαούρης και ΟΕΛΜΕΚ φαίνεται να συμφωνούν επί ορισμένων αλλαγών που θα επέλθουν στην εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπ. Παιδείας και η ριζοσπαστική τομή με τις εξετάσεις τετραμήνων θα υιοθετηθεί από όλους τους εταίρους στην Μέση Εκπαίδευση.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Συγκεκριμένα θα επέλθουν αλλαγές στην εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας που προτείνουν οι οργανωμένοι καθηγητές και αφορούν :

  • Διαμοιρασμό της ποσόστωσης το 60% της προφορικής αξιολόγησης.
  • Το β’ τετράμηνο να ολοκληρώνεται τέλος Μαΐου.
  • Τρόποι αξιολόγησης σε μαθήματα που δεν θα υπάρχουν γραπτές εξετάσεις, όπως Μουσική, Τέχνη, Γυμναστική
  • Η εξεταστέα ύλη να κλείσει στις 25 Νοεμβρίου και οι εξετάσεις να αρχίσουν στις 9 Δεκεμβρίου.
  • Κάποιες άλλες ιδέες που προέρχονται από εξειδικευμένους συνδέσμους καθηγητών.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Προφανώς και η όποια συμφωνία μεταξύ της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπ. Παιδείας θα τύχει της έγκρισης των συλλογικών οργάνων των καθηγητών. Έτσι όσα διαδραματισθούν στην  συνάντηση θα τεθούν στην συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ προς έγκριση. Ακολούθως η εισήγηση θα τεθεί ενώπιον της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων της οργάνωσης ( ανώτατο σώμα) που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα προς έγκριση της τελικής συμφωνίας.

Προσδοκία όλων να κλείσει το μέτωπο της αντιπαράθεσης προς ικανοποίηση όλων των πλευρών στην παιδεία και περισσότερο των μαθητών…